Tre kvinder landede i Jeddah

2

Brunei piloterLUFTFART: Tre kvindelige piloter fra Brunei lander i Saudi-Arabien – hvor de end ikke må køre bil.

Brunei er en stærkt konservativ, islamisk stat i Sydøstasien. Det forhindrer dog ikke kvinder i at blive piloter i det nationale flyselskab Royal Brunei Airlines.

Selskabet har blandt andet fire Boeing 787-8 Dreamliners i sin flåde og for nylig fløj en af disse på ruten fra Brunei til Jeddah i Saudi-Arabien med tre kvinder i cockpittet. Det skete som en del af fejringen af Bruneis nationaldag, skriver The Independent.

Kaptajn på flyet var Sharifah Czarena Surainy, som for tre år siden blev den første kvindelige pilot i Royal Brunei Airlines, og hun havde to kvindelige piloter ved sin side.

Man må så håbe, at ingen af de tre piloter havde planer om at leje en bil i lufthavnen i Jeddah – for i Saudi-Arabien må kvinder ikke køre bil. Men manøvrere et stort passagerfly, må de åbenbart gerne.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

2 Comments on "Tre kvinder landede i Jeddah"

Notify of
avatar
Brunei CAA
Brunei CAA

Hmmmm… Som udgangspunkt fint! Hvis jeg må, vil jeg gerne gøre opmærksom på, at hvis de piloter bærer slør under flyvningen, så vil deres iltmasker ikke have effekt i tilfælde af decompression. Det der hedder time of useful consciousness er i 39000 fod eller 12 km omkring 22 sekunder. Med andre ord, hvis de når at afvikle deres hoved beklædning, høretelefoner og får påmonteret iltmasker midt i panikken med vild støj, hvid damp osv. Så er der en chance for at man overlever som passager. Alternativet er en tur i jorden. Flyv sikkert.

Howard
Howard

Eh… fjollete innlegg.
mon om ikke dette er tatt slør på i anledning bildet?

wpDiscuz