Trelleborg endnu ikke ’Verdensarv’

trelleborgVikingeborgen Trelleborg ved Slagelse kommer ikke på Unescos liste over verdensarv i denne omgang. På Trelleborg og Nationalmuseet er man overbevist om, at det nok skal lykkes.

Selv om et slag er tabt, kan man stadig nå at vinde. Det er indstillingen på Trelleborg og Nationalmuseet, som har fået meddelelse om, at Unesco næppe optager Trelleborg på listen. I ansøgningen, som blev indsendt i januar 2014, havde Trelleborg sammen med en række andre vikingemonumenter i Nordeuropa søgt om optagelse.

Det internationale rådgivende kulturarvsorgan Icomos har behandlet ansøgningen og deres indstilling til Unesco er, at ansøgningen ikke godtages som den foreligger. Det betyder, at der skal indgives en ny ansøgning,

”Det er vigtigt at bemærke, at vi har gjort alt det vi skulle, og at alle input fra museer og kommuner er helt i orden. De enkelte lokaliteter lever fuldt op til Unescos forventninger”, siger overinspektør på Nationalmuseet og daglig leder af Trelleborg Anne-Christine Larsen.

Icomos anbefaler, at emner som vikingernes rejser, handelsvirksomhed, kolonisering og grundlæggelse af byer i Nordeuropa bliver bedre belyst, og en del af en ny nominering, så den bedre favner vikingetidens monumenter og pladser i Nordeuropa.

Anne-Christine Larsen tror på, at Trelleborg nok skal komme på listen: ”Jeg har ikke noget imod at tage endnu en omgang for at få Trelleborg optaget. Vi giver ikke op, det skal nok lykkes.”

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.