Tripadvisor-koncernen formidler bredt i rejsebranchen, herunder flybilletter, hoteller og attraktioner. Tripadvisor har blandt andet også rejserelaterede butikker i for eksempel lufthavne. Arkivfoto fra Wikipedia: Raysonho @ Open Grid Scheduler, CCO.

Tripadvisor kan være på vej mod ny ejer

Tripadvisor kan være ved at blive solgt, oplyser prissammenligningsplatformen. Giganten har nedsat ”specialkomite,” der skal vurdere en ”mulig transaktion.” Der antydes ingen mulig salgspris.

Sidste år omsatte Tripadvisor for næsten 12 milliarder danske kroner og fik et overskud på over 870 millioner kroner. I sit seneste kvartalsregnskab blev det forleden oplyst, at Tripadvisor ikke er ved at blive solgt nu, men det blev ikke indikeret, at koncernen ikke er til salg.

Formuleringen har fået flere medier, blandt andet PhocusWire, til at genfremsætte spekulationer om, at Tripadvisor kan stå foran et muligt salg. Hovedparten af koncernen ejes primært af Liberty Tripadvisor Holdings med hovedkvarter i Massachusetts.

Tripadvisor har varemærker som Cruisecritic.com, Flipkey.com, Thefork.com, Jetsetter.com, Seatguru.com, Singleplatform.com, Vacationhomerentals.com og Viator.com

I kvartalsregnskabet for første kvartal af i år adresserede Tripadvisor forleden spekulationerne om et muligt salg og skrev blandt andet om sin ”specialkomite,” der blev nedsat i februar med også eksterne rådgivere: ”Specialkomiteen har besluttet, at på nuværende tidspunkt er der ingen igangværende transaktion (salg) med en tredjepart, der vil være i Tripadvisor-koncernens eller dens aktionærers bedste interesser.”

Ingen spekulationer om mulig køber
Da Tripadvisor i februar nedsatte specialkomiteen blev det oplyst, at den skal ”vurdere alle forslag der måtte komme i forbindelse med en mulig transaktion.”

Det blev også oplyst, at Tripadvisors største aktionær, Liberty Tripadvisor Holdings, har givet sin bemyndigelse til, at der kan indledes drøftelser ”i forbindelse med en mulig transaktion.”

Herudover har Tripadvisor ikke flere oplysninger om et muligt salg, før der er afgørende nyt, oplyses det. PhocusWire bringer ingen bud på, hvem en mulig køber af Tripadvisor kunne være – eller hvad prisen vil være.

Matt Goldberg, Tripadvisors koncernchef, sagde i forbindelse med præsentationen af regnskabsårets første kvartal, at Tripadvisor Group har fået ”en solid start” på 2024. ”Vi ser os i en unik position i rejsebranchen, herunder oplevelser; kombineret med positive signaler for vores samarbejdspartnere i markedet,” sagde Matt Goldberg.

Tripadvisor omsatte i årets første kvartal for 395 millioner dollars, en stigning på seks procent i forhold til samme tid sidste år.

 

Relaterede artikler:

Tripadvisor: Sletter falske anmeldelser som aldrig før

Hotelsoftware kan stå i vejen for fri konkurrence

Forbruger Europa advarer igen om bookingplatforme