Bravo Tours' sælgere havde travlt på rejsemessen Ferie for Alle i Herning i forrige uge. Foto: Bravo Tours.

Trods inflation: Rejsebureau melder om rekordsalg

Selvom inflationen har betydet, at danskernes leveomkostninger er steget det seneste år, er rejselysten ikke forsvundet, lyder meldingen fra Bravo Tours.

Danskerne trodser tidens økonomiske udfordringer og booker ferie i god tid. Det skriver Bravo Tours i en pressemeddelelse.

Rejsebureauet vurderer, at det største problem til sommer potentielt bliver, at efterspørgslen overstiger hotelkapaciteten på populære rejsemål.

”Hvis nogen havde spurgt mig i midten af november, hvad jeg tænkte om rejsemarkedet i 2023, så ville jeg nok have været en smule skeptisk. Medierne var fyldt med artikler om krisestemning, inflation, energikrise og meget andet sortsyn,” siger siger Peder Hornshøj, administrerende direktør, medejer og stifter af Bravo Tours, og tilføjer:

“Jeg er fuldt bevidst om, at nogle danskere er ramt af større leveomkostninger, men det er helt givet, at der er mange penge i det danske samfund blandt langt den største del af befolkningen.”

Efterspørgslen slår rekord
Peder Hornshøj fortæller, at salget i de første to måneder af 2023 er gået over forventning. Faktisk har det aldrig gået så godt som nu. I alt forventer Bravo Tours i år at sælge over 150.000 rejser fra Danmark, hvor man navnlig med Jettime flyver fra lufthavnene i Billund, København og Aalborg.

“Jeg kan ikke huske, at vi nogensinde har solgt så mange rejser i januar og februar til kommende sommer, og det er fortsat i marts. Derfor kan vi sige, at danskerne i stor stil køber rejser til forår, til sommer, til sensommer og til efterår, og vi kan allerede nu se et stort salg til næste vinter også.

Vi har nærmest rekordsalg hver dag, når vi sammenligner med tidligere år, og derfor ser vi ind i et sommerhalvår, hvor der vil være fyldt op på flyene,” siger han.

Stor rift om hotellerne
Bravo Tours oplyser, at man ser positivt på udviklingen, men er bekymrede for, hvordan kunderne kommer til at mærke den store efterspørgsel, for den findes også i resten af Europa, og det kan presse danskerne yderligere på deres økonomi.

”Der er ingen tvivl om, at vi oplever en forhøjet rejselyst efter årene med corona. Bekymringen og problemet er, at det også gælder for de store rejselande omkring os. Det giver et stort pres på hotellerne rundt omkring, og vi mærker allerede nu, at mange hoteller melder udsolgt eller hæver priserne over sommeren,” siger Peder Hornshøj.

Han tilføjer:

“Danmark er jo kun en lille brik i det store rejsepuslespil, vi fylder ikke meget blandt de næsten 750 millioner andre europæere, der også gerne vil rejse til sommer. Derfor forudser jeg, at vi ret hurtigt kan komme til at stå i en situation, hvor der bliver mangel på hoteller og dermed mangel på rejser.”

 

Relaterede artikler:

En tur i Løvens Hule øger interessen for rejsebureau

Stort dansk rejsebureau sender Jettime til Afrika

“Det er en led satan af en kamel at sluge”