Priserne på flybilletter presses generelt af massiv kapacitet fra lavprisflyselskaberne, lyder det fra Dansk Flyprisindex. Her er Ryanair i Billund Lufthavn. Pressefoto: Billund Lufthavn.

Trods inflation stadig rekordbillige flybilletter

Trods stigende inflation, er flybilletter stadig rekordbillige fra lufthavnene i København og Billund. Det viser pristjek fra Dansk Flyprisindex, der udgives af prissammenligningssiden Travelmarket.dk

Dansk Flyprisindex har siden 2009 sammenlignet priser på returflybilletter til 20 af de mest efterspurgte rejsemål i Europa og verden.

I Europa kigger Dansk Flyprisindex i sin månedlige prissammenligning på disse lufthavne fra Billund og København, nævnt alfabetisk: Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm og Wien.

I det seneste pristjek sammenlignes priser på flybilletter i uge 48, der starter med mandag den 28. november.

Gennemsnitsprisen på flybilletter fra Danmarks næststørste lufthavn, Billund, til ti europæiske rejsemål er 548 kroner i uge 48, skriver Travelmarket.dk i en pressemeddelelse og tilføjer: ”I 2019, året før coronakrisen, var gennemsnitsprisen i Billund Lufthavn 610 kroner. Det er et prisfald på 10 procent.”

Blandt de billige tur- returflybilletter med skatter og afgifter fra Billund i uge 48 er blandt andet: Wien for 153 kroner, London 245 kroner, Rom 258, Barcelona 311 og turretur mellem Billund og Paris fra 447 kroner, viser tallene fra Dansk Flyprisindex.

Også billige flybilletter fra København
Gennemsnitsprisen på flybilletter fra København til de samme ti europæiske storbyer er 465 kroner i uge 48. Siden Dansk Flyprisindex startede med at tjekke flypriser, har gennemsnitsprisen i uge 48 kun været lavere sidste år (375 kroner) og i 2018 (450 kroner), oplyses det.

Blandt de billige flybilletter fra København i uge 48 til europæiske rejsemål på Dansk Flyprisindex’ liste er (igen turretur-priser og med skatter og afgifter): Stockholm 141 kroner, Wien 257, London 371, Rom 538 og Paris fra 654 kroner for en tur-retur til og fra Københavns Lufthavn.

Ole Stouby, administrerende direktør for prissammenligningssiden Travelmarket.dk, siger i pressemeddelelsen:

”Det er ekstremt, at flybilletterne er i så lavt et niveau, men det skyldes et stort udbud af flybilletter her i lavsæsonen, og så presses flypriserne generelt af massiv kapacitet fra lavprisflyselskaberne. Det giver mulighed for at rejse meget billigt på storbyferie her i november.”

Fortsat dyrere langrutebilletter
Flybilletterne til mange interkontinentale destinationer er fortsat på et meget højere niveau end før corona, men priserne falder efterhånden som den tidligere kapacitet fra flyselskaberne stille og roligt er på vej tilbage, lyder vurderingen.

Dansk Flyprisindex kigger på sine opgørelser på disse interkontinentale rejsemål, nævnt alfabetisk: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo.

Ole Stouby forventer, at flypriserne til mange destinationer, særligt til USA, vil falde i løbet af 2023, så der igen kommer flypriser til rekordlave priser.

Som eksempel kan man rejse retur til New York i uge 48 i år for 1.737 kroner med skatter og afgifter. Det er laveste niveau nogensinde i uge 48.

 

Relaterede artikler:

Inflation og stigende priser reducerer ferieplaner

Billund Lufthavn: 2,8 millioner passagerer fra april til oktober

Skirejsebureauer: Der er kommet lidt afventning