Trump skræmmer rejsende væk

TURISME: Siden Donald Trump blev præsident ”er interessen for at rejse til USA næsten halveret,” siger Sveriges største søgemaskine for flyrejser. Den danske Discover America-komite ser ingen dansk afmatning.

Flygresor.se refererer til en analyse af 2,5 mio. søgninger på Flygresor.se og i Flygresor.se’s app. De analyserede søgninger er sket i første uge efter Trump 20. januar blev præsident – og sammenlignet med samme periode sidste år.

”Resultatet viser et brutalt fald i interessen for at rejse til USA. I Trumps første uge som præsident faldt antal søgninger af rejser fra Sverige til USA 43 pct. i forhold til samme uge sidste år. I den anden uge var faldet 47 pct. sammenlignet med den tilsvarende uge sidste år,” lyder det fra Flygresor.se

”Det er tydeligt, at Donald Trump har sænket USAs varemærke som rejsemål. Svenskerne kigger nu helt klart efter andre rejsemål. Det er også tænkeligt, at mange erhvervsrejser til USA i denne tid aflyses eller ikke bliver til noget pga. usikkerheden om visum,” siger Kristoffer Rengfors, markedschef hos Flygresor.se

Direktøren for den danske Discover America-komite, Karin Gert Nielsen, siger til standby.dk: ”Vi har ikke set afmatning på danskernes rejselyst til at rejse til USA.”

Flygresor.se siger, at en forklaring på det enorme fald i søgninger fra Sverige kan være de mange opsigtsvækkende beslutninger, Donald Trump har taget i sin første tid som præsident. En er, at statsborgere fra syv muslimske lande – Irak, Iran, Libyen, Somalia, Syrien, Sudan og Yemen – indtil videre har indrejseforbud i USA.

”Da Trump den 8. november blev valgt til præsident så vi stigning i interessen for at rejse til USA. Vores analyse var dengang, at USA havde fået så megen omtale i medierne, at det øgede interessen for USA som rejseland. Nu får USA igen megen omtale i medierne, men det er tydeligt, at svenskerne ikke tiltrækkes af det USA, Donald Trump repræsenterer,” siger Kristoffer Rengfors.

Faldet i interessen for rejser til USA er dykket så meget, at landet ikke mere er på Flygresors Top 20 over de mest efterspurgte destinationer hos søgemaskinens svenske brugere.

Flygresor, der er ejet af Etraveli, har bl.a. også hjemmesiderne Flyreiser.no i Norge og i Danmark, Flyrejser.dk