Trumps indrejseforbud afvist af ny appelret

Præsident Donald Trump.

Blokeringen af præsidentens reviderede direktiv med indrejseforbud fra seks lande er blevet fastholdt af endnu en federal appeldomstol.

Den San Francisco baserede Ninth Circuit Court of Appeals afgjorde 12. juni, at præsident Trump havde overskredet sin myndighed og at det var ’fornuftigt’ at konkludere, at præsidenten forsøgte ’at sætte en bestemt religion i dårligt lys’.

Kendelsen følger en lignende afgørelse fra Fourth Circuit Court of Appeals i Richmond, Virginia, og betyder, at Trump-administrationen ikke har andre muligheder end at få sagen afgjort ved USA’s Højesteret.

Det justerede indrejseforbud, som præsident Donald Trump udstedte i marts, forbyder indrejse af borgere fra Iran, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen medmindre de allerede havde visum.

Irak var fjernet fra det første indrejseforbud, der blev udskrevet i januar, men domstolene, som blokerede for det første direktiv har nu gentaget deres blokade overfor det nye direktiv.

The Ninth Circuit Court siger, at Trump ikke er kommet med ’tilstrækkelig begrundelse for at suspendere indrejse for mere end 180 millioner borgere udelukkende på grund af deres nationalitet’.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.