TUI kræver gebyr for telefonsalg

TURISME: Som det sidste store charterbureau i Danmark er TUI (Star Tour) flyttet fra Rådhuspladsen – nu er der besøgsadresse i Valby. TUI kræver gebyr for booking ved walk-in og telefon. ”Usædvanligt,” siger RID-formand.

TUI har ikke mere salgskontor ved Rådhuspladsen i København. I stedet skal københavnere, der vil i øjenkontakt med en TUI-sælger, nu til det danske hovedkontor i Valby.

”Vi nåede at fejre 20 års jubilæum på Rådhuspladsen, men der kom stadig færre gæster, navnlig i weekenderne – bl.a. fordi der er dårlige parkeringsmuligheder. Derfor har vi nu samlet vores aktiviteter i hovedstaden på det danske hovedkontor i Valby.”

Det siger TUIs landechef i Danmark, Gorm Pedersen, til standby.dk og tilføjer, at TUI har callcenter i Valby, samt at Danmarks næststørste charterrejsebureau (efter Spies) fremover vil lave pop ups i f.eks. shoppingcentre.

Spies, TUI, Bravo Tours og Apollo er de fire største charterrejsebureauer i Danmark – sidste år havde de over 788.000 passagerer fra Danmark. Det svarede til lige over 84 pct. af de charterrejser der blev solgt i Danmark af medlemmerne af charterselskabernes brancheforening, RID (Rejsearrangører i Danmark).

RID-medlemmerne har ca. 90 pct. af det danske marked for charterrejser.

TUI har indført gebyr på 175 kr. når gæster booker rejser ved at ringe til charterrejsebureauet, samt hvis de møder op på et salgskontor. Det gør mange, siger Gorm Pedersen. TUI i Danmark sælger i dag ca. 80 pct. af sine rejser via nettet. Samlet forventer TUI i år 290.000 gæster ud af Danmark, herunder med rejser med afrejse fra Hamborg eller fra f.eks. lufthavnen ved Malmø.

TUI skriver nu til sine kunder, at ved bestilling pr. telefon samt på sin besøgsadressen, Kirsten Walthersvej i Valby, tages et bestillingstillæg på 175 kr.

At TUI er begyndt at tage et tillæg på 175 kr. får denne kommentar fra Peder Hornshøj, adm. direktør for Bravo Tours og formand for charterselskabernes brancheforening, RID: ”Jo, det er usædvanligt med et bestillingstillæg. Det praktiseres ikke af mange. Det er kontroversielt. Hos Bravo Tours giver vi rabat til dem, der booker via nettet. Det koster mere at lave en manuel booking end en netbooking, men vi har forbavsende mange i vores butikker. Det er f.eks. store familier, der skal på generationsrejser.”

”Det med tillæg for bookinger via telefon eller walk-in er strategi for charterrejsebureauer, der helst vil have alle bookinger via nettet,” siger Peder Hornshøj.

Peder Hornshøj er i disse på dage på de tidligere dansk vestindiske øer, i dag De Amerikanske Jomfruøer, som Danmark for 100 år siden solgte til USA.

Efter sit møde i går med præsident Donald Trump i Det Hvide Hus i Washington D.C. kommer den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen, til øerne for at markere 100 året.