TUI Travel skærer i kapaciteten

Selskabet trækker 11 fly ud af programmet for den kommende sommer og reducerer vinterprogrammet med seks fly, herunder en Boeing 767, der skulle flyve langdistance næste sommer, men der er sket et mindre skift hen imod flere mellemdistanceflyvninger.

Reduktionerne gennemføres på trods af, at det fusionerede rejsearrangør-selskab TUI/First Choice melder om en positiv start for næste sommers salg og udsalgspriser der er 12% højere end i år.

Selskabets CEO Peter Long siger, at selv om udsigten er, at ferierejser har en høj prioritet, vil man være forberedt på negative konsekvenser af det økonomiske klima. Derfor skærer man i kapaciteten, hvor det ser fornuftigt ud, men fastholder en høj grad af fleksibilitet, hvis udviklingen bliver anderledes end skønnet.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.