Turisme-succes kræver tættere samarbejde

0
Cyklister på Fanø.

TURISME: Kommunernes Landsforening har netop præsenteret 25 anbefalinger til, hvordan kommunerne på egen hånd og i samarbejde med turisterhvervet kan styrke turismen.

Med anbefalingerne opfordres kommunerne til at skabe stærke rammer for turisterhvervet.

”Budskabet siger, succes kræver samarbejde på tværs af kommunegrænser og mellem kommunerne og erhvervslivet. Det budskab kan vi i Dansk Industri kun støtte,” siger turismefagleder Sune K. Jensen fra DI.

Et af de områder, hvor turismesamarbejdet skal stå sin prøve, er i forhold til den nye planlov, hvor kommunerne i højere grad skal samarbejde om udvikling i turisterhvervet.

”Det er vigtigt, at kommunerne, som KL i sine anbefalinger også er inde på, griber muligheden for at få ryddet op i de uudnyttede arealreservationer, så vi i stedet kan få styrket kapaciteten på de steder, hvor der er behov og efterspørgsel – også selv om det skulle være i nabokommunen,” siger Sune Jensen og tilføjer: ”KL lægger op til, at det fysiske turistkontor skal gentænkes og flyttes ud på nettet. Det er afgørende, at kommunerne ser på, hvor de får mest for pengene, og det er ikke nødvendigvis ved at drive et fysisk turistkontor, når turisterne i stigende grad finder deres information online.”

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz