Turismen har brug for udenlandsk arbejdskraft

hotel cleanHoresta undrer sig over en melding fra beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen om lukning af hjemmesiden seasonalwork.dk.

Hjemmesiden blev oprettet for at lette adgang for udenlandsk sæsonarbejdskraft til Danmark. Nu vil ministeren lukke den, fordi staten ikke vil bidrage til at hente udenlandsk arbejdskraft, så længe der er ledige danskere.

”Problemet er, at der findes en lang række job i Danmark, som dansk arbejdskraft ikke viser større interesse for. Derfor er blandt andet turisterhvervet helt afhængig af at kunne tiltrække arbejdskraft fra udlandet”, siger Kirsten Munch, politisk chef i Horesta.

Hver femte medarbejder på landets hoteller, restauranter og attraktioner er i dag indvandrere.

”Når det gælder en lang række funktioner i vores erhverv, kan de lige så godt håndteres af udlændinge som danskere, og generelt er der stor tilfredshed hos vores medlemmer med den udenlandske arbejdskraft. Faktum er, at mange hoteller, restauranter og turistvirksomheder vil få svært ved at køre den daglige drift uden udenlandsk arbejdskraft. Derfor skal vi være åbne over for udlændinge, som gerne vil hertil og yde en indsats”, siger Kirsten Munch.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.