Turismerekord i Aarhus

A popular drinking and eating area in the danish city of Aarhus.TURISME: Aarhus hæver sig over landsgennemsnittet, når det gælder overnattende turister.  Det viser nye tal, der understreger byens indflydelse på væksten i Region Midtjylland.

Turismen i Aarhus går fortsat frem og sætter igen rekord. Nye tal fra Danmarks Statistik placerer Aarhus over landsgennemsnittet, når det gælder overnattende turister fra ind- og udland.

Tallene viser, at Aarhus i juni i år lagde hotel til 70.637 overnattende gæster, 15 pct. flere end i samme måned sidste år. Samtidig er antallet det højeste målt på en måned nogensinde.

Også Djursland klarer sig godt i den nye måling, og samlet vidner tallene om Aarhus og omegns stærke tiltrækningskraft på turister.

Direktør i VisitAarhus, Peer H. Kristensen: “Aarhus og Djursland skaber tilsammen nogle attraktive oplevelser for turister. Aarhus er en destination i konstant udvikling med stærke attraktioner med ARoS, Moesgaard Museum og Den Gamle By i spidsen. Samtidig udgør foreningen af by- og vandmiljøet et spændende turistprodukt og med Djursland som den grønne baghave.”

Opgørelsen fra Danmarks Statistik viser, at Aarhus med sine 15 pct. fremgang står for størstedelen af Region Midtjyllands totale vækst på 8 procent. Regionens samlede fremgang er – sammen med Nordjyllands – den højeste i landet.

VisitAarhus er Aarhus’ officielle turistorganisation. De kommercielle overnatninger i Aarhus er steget over 32 procent fra 2010 til 2014. Turister brugt godt 3 milliarder kr. årligt på overnatninger og oplevelser i Aarhus, heraf står erhvervsturisme for 1,9 milliarder kr.