Turister dømt for at genere religiøse følelser

To franske kvinder og en fransk mand blev tilbageholdt i byen Galle på det sydlige Sri Lanka – efter en fotohandler havde fremkaldt deres indleverede film og set, at de var fotograferet ved en Buddha-figur, som de lod som de kyssede. Herefter underrettede fotohandleren politiet, der tilbageholdt de franske turister.

 

Hovedparten af Sri Lankas befolkning er buddhister og det er strengt forbudt at foretage sig noget nedværdigende med bl.a. Buddha-figurer, skriver BBC.

 

I sidste uge fik de tre franske turister dom på seks måneders fængsel med hårdt arbejde, den blev dog gjort betinget i fem år – så vender franskmændene ikke tilbage til Sri Lanka og begår lignende handling de næste fem år, er sagen ude af verden. Trioen undgik fængsel, men fik en mindre bøde.

 

I øvrigt meddelte British Airways sidste uge, at selskabet fra marts næste år vil flyve til Sri Lankas hovedstad, Colombo, tre gange om ugen. Ruten fra London Gatwick betjenes med en Boeing 777 – og bliver en forlængelse af BA’s eksisterende til Maldiverne.

 

Næste år lander i øvrigt SriLankan Airlines i Oneworld-alliancen, der bl.a. også huser British Airways.

Skrevet af redaktionen