Turister indirekte årsag til mishandling af løver

0

Cecil løveTURISME: Det er ikke kun rige storvildtjægere, der truer Afrikas løver. Ny rapport fra World Animal Protection viser, at også turister, der besøger Afrikas private løveparker, støtter en illegal industri, hvor dyrene bliver mishandlet og skudt.

Den meget omtalte løve Cecil i Zimbabwe måtte lide i 40 timer, før den blev dræbt af en rig amerikansk tandlæge, der havde betalt 50.000 dollars for at slå den ihjel. Drabet har rystet mange og har sat fokus på, hvor vigtigt det er at beskytte Afrikas vilde dyr.

World Animal Protection er netop udkommet med rapport der afslører, at ikke kun krybskytter og storvildtjægere truer Afrikas løver. Helt almindelige turister er også med til at støtte en kynisk industri i Afrika, hvor løver mishandles, så de kan posere for turister, skriver dyreværnsforeningen.

Rapporten tager udgangspunkt i de meget populære sydafrikanske løveparker, hvor turister mod betaling kan komme helt tæt på de store dyr og få taget en løve selfie. Umiddelbart ser det ud til at være en harmløs turistattraktion. Men bag om kulisserne bliver løverne mishandlet, så de kan blive tamme nok til at omgås mennesker.

Research lavet af World Animal Protection viser, at der alene i Sydafrika er 150 løveparker, som tjener på turisme. Parkerne holder ca. 5.800 løver fanget – ofte under uacceptable forhold. Det betyder, at der i dag er mange flere løver i fangenskab i Sydafrika, end der er frie løver i landets vildtreservater.

Ifølge rapporten er problemet med løveparkerne, at de små løveunger bliver taget fra deres mor bare få uger gamle for at blive gjort tamme nok til at omgås turister, – at træningen består af afstraffelse og slag, så dyrene bliver pacificerede og klar til at mennesker kan klappe dem og tage billeder af dem – at løverne bliver holdt i små bure og tvinges til at underholde turister mange timer om dagen.

Når løverne bliver voksne og er for farlige til at omgås turister, bliver de ofte solgt til private samlere eller uautoriserede zoologiske haver.

De kan også ende som bytte for storvildtjægere eller blive slået ihjel og brugt i traditionel asiatisk medicin.

Presseansvarlig i World Animal Protection, Nikolaj Vesselbo: ”Mange turister ved det ikke, men når de besøger en løvepark er de også med til at støtte en kynisk industri, der mishandler løverne. Og den lille søde løveunge man klapper, kan meget vel være samme dyr, som senere i livet ender med at blive skudt af en trofæjæger.”

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz