Turister kan ikke lide vindmøller

vindmøllerTURISME: Det viser flere internationale undersøgelser i følge Feriehusudlejernes Brancheforening, som slet ikke bryder sig om kystnære vindmøller mellem Nr. Lyngvig og Søndervig.

Foreningen har skrevet til klimaminister Lars Chr. Lilleholt, som i går kom til Paris for at deltage i klimamødet.

På hjemmefronten har han modtaget brevet om en advarsel fra Feriehusudlejerne mod at opføre kystnære vindmøller mellem Nr. Lyngvig og Søndervig. Det kan få store negative konsekvenser for turismen i den vestjyske kommune, hedder det i brevet. Og turistbranchen bidrager årligt med 500 mio. skattekroner til Ringkøbing-Skjern Kommune..

Størstedelen af feriegæsterne i området kommer fra Tyskland og holder op til tre ugers ferie. Det store trækplaster for dem er den unikke og uspolerede natur langs kysten og de flotte klitlandskaber.

Det er ikke blot i Danmark, man kan frygte en uheldig følge af kystnære, voldsomt store vindmøller, fremhæves det i brevet til ministeren.

En lang række internationale undersøgelser peger på, at vindmøller har indflydelse på, hvor man som turist vælger at tage på ferie. Blandt andet viser en tjekkisk analyse, at seks procent af turisterne ser endog meget negativt på at besøge områder med vindmøller.