Turister valfarter til Frankrig

parisTURISME: Turister trodser terrortrusler og høje priser og tager alligevel til Frankrig denne sommer. Salget af rejser til EM er støt stigende.

Frankrig har været ramt af massive terrortragedier, demonstrationer og strejker. Det afholder dog ikke turister fra at besøge landet.

Tal fra Expedia viser, at antallet af ferierejser i EM-perioden er steget med hele 347 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig har der været en prisstigning på 41 pct.

Flere rejsebureauer melder om stigninger i salget af rejser til Frankrig. TravelSense, der er specialiseret i sportsrejser, melder om øget interesse fra danskerne.

”Frankrig er jo populær blandt danskere, og der vil altid være en efterspørgsel efter at rejse til store sportsarrangementer,” siger Camilla Andersen.

Hos Udenrigsministeriet modtager man mange henvendelser fra danskere, der gerne vil rejse til Frankrig, men som er opmærksomme på det forhøjede alarmberedskab.

”Danskerne er generelt godt forberedte, når de rejser oversøisk, men ikke i lige så høj grad, når rejsen er inden for Europa. Og erfaringerne fra terrorangrebene i Bruxelles og Paris viser, at det altså er nødvendigt at forberede sig på, at den slags kan ske,” fortæller chef for ministeriets Borgerservice og Kommunikation, Ole Egberg Mikkelsen til Berlingske.dk.