Turister valfarter til Lapland

laplandTURISME: Det ser ud til at blive en god vintersæson for turismen i Lapland. Næsten 1.000 fly vil lande i Finavias lufthavne i december.

Mange europæere vælger i julemåneden at besøge Finlands nordligste provins, og det tenderer ifølge den finske luftfartsmyndighed til et rekordår for Lapland.

”Alt i alt vil næsten 1.000 fly lande i Lapland i december. Det er et højt antal, og flyene vil være fulde af entusiastiske rejsende, der er parate til at udforske turistmulighederne i norden. Vores tætte samarbejde med turismeindustrien bærer nu frugt,” siger direktør Joni Sundelin fra Finavia.

I december alene er der planlagt 48 direkte fly til Lapland fra Storbritannien, Tyskland og Schweiz. Derudover vil 503 charterfly og 401 indenrigsfly lande i Lapland den kommende måned.

Visit Rovaniemi og Visit Finland har samarbejdet med Finavia om at skabe en London-Rovaniemi rute: ”I Rovaniemi, som er den officielle hjemby for julemanden, ser turistsæsonen særdeles lovende ud. Vi ser et kæmpe potentiale i den nye flyrute, fordi Storbritannien er et væsentligt markedsområde hele vinteren,” siger Sanna Kärkkäinen, direktør hos Visit Rovaniemi.

De nye direkte ruter til Lapland er fra både London, München, Frankfurt og Berlin. Selskaberne bag er Norwegian, Monarch, Lufthansa og Germania.