Turisterne på kortere ferie i Danmark

Foto: Niclas Jessen.

Foto: Niclas Jessen.

Turisternes ferieophold ved kysterne er på få år blevet markant kortere, og er i dag i gennemsnit 6,9 overnatninger mod 9,5 overnatninger i 2011.

De danske kystturister har kortet endnu mere ned. Faktisk er længden på ferien næsten halveret og udgør i dag 4,5 overnatninger mod 7,5 i 2011.

Det viser en ny analyse fra VisitDenmark, som på baggrund af knap 7.000 interviews har kortlagt kyst- og naturturisternes ferieophold.

”I de senere år har der været en markant ændring i turisternes rejseadfærd globalt. I stedet for at tage på én længere sommerferie, rejser turisterne nu flere gange om året, men i kortere tid. Det skaber nye muligheder, som vi også i Danmark har taget til os, hvilket kan ses på de mange forlængede weekendophold, som i dag tilbydes overalt”, siger marketingdirektør Janne Grønkjær Henriksen, VisitDenmark.

Trods de kortere ophold har dansk kystturisme oplevet vækst fordi antallet af turister er steget siden 2011.

Det er især camping, feriecentre, hoteller og vandrerhjem, som har oplevet kortere gennemsnitlige ophold, mens der ikke ses en ændring for feriehusene.

De svenske turister rejser ofte på kort ferie til Danmark, mens de fleste tyske turister – som ofte overnatter i feriehusene – stadig vælger en længere kystferie.

”Kort ferie er en god mulighed for at udvide højsæsonen og øge turismevæksten ved kysterne. Vi bør derfor satse endnu mere på kortere ferier til især tyskere, svenskere og nordmænd, der vil cykle, fiske eller opleve kulturen i de danske købsstæder”, siger Janne Grønkjær Henriksen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.