Turistskatten der blev væk

2019/08/defaultmain.jpgTURISME: Thailands regering havde faktisk vedtaget at opkræve en afgift på ca. 90 kr. fra årsskiftet ved hver indrejse for at dække stigende udgifter til tilskadekomne og syge turister uden rejseforsikring. Men under urolighederne er den pludselig glemt.

Det var ganske vist den mest besynderlige turistskat, som endnu er set. Og det siger en del. Da den thailandske regering besluttede, at alle raske turister med rejseforsikring skulle betale for alle syge turister, som enten ikke ville eller ikke kunne betale for en forsikring, hvis de kom i problemer med svær tilskadekomst eller sygdom. Og det gjorde netop den kategori af turister ofte.

Derfor vedtog regeringen i oktober, at fra årsskiftet skulle alle ved indrejse betale en skat på ca. 90 kr. – for rejse ind og ud af landet under tre dage, typisk forretningsfolk – skulle afgiften kun være 30 kr. Enhver kunne se den enorme administration forude.

I mellemtiden er regeringen kommet i problemer med politisk oprør, og måske det er grunden til, at ingen siden har hørt om den nye afgift.

”Vi ved ikke noget om afgiften, og vi har ikke opkrævet noget,” siger skandinavisk salgsdirektør Flemming Sonne fra Thai.

De samme toner lyder fra salgsdirektør Stig Elling i Star Tour. ”Vi har da også undret os lidt, men vi efterlyser den ikke.”

Pressechef fra Thomas Cook Airlines (med Spies), Torben Andersen er lige vendt hjem fra en børneekspedition til Thailand og har ikke mærket noget til nye afgifter.

Til gengæld har Kap Verde fra årsskiftet i det stille indført en turistskat på 2,5 euro pr. ankommen passager.

Uanset, hvordan det går med en thailandsk regering, vil det være klogt at man glemme alt om nye afgifter og glæde sig over de mange (især skandinaver) som kommer til landet – og har sørget for at have en gyldig rejseforsikring med.