Turkish Airlines åbner ny rute efter flere lukninger

turkish_airlines_boeing_LUFTFART: I juli 2017 bliver det muligt at flyve med Turkish Airlines fire gange om ugen fra Istanbul til Phuket. En åbning, der kommer i kølvandet på flere lukninger.

Åbningen af den nye rute kommer måske som en overraskelse, efter at Turkish Airlines for få dage siden meddelte, at man nu har skåret markant ned på ruteprogrammet med både færre afgange og lukning af 22 ruter. En af de nu lukkede ruter er mellem Aalborg og Istanbul, og derudover har flyselskabet skåret kraftigt ned på ruten mellem København og Istanbul.

Årsagen til krisen i flyselskabet har især været terror og indenrigspolitiske forhold, der har fået efterspørgslen til at falde markant. I første halvår af 2016 havde selskabet et underskud på næsten 4,3 milliarder kroner. En stor kontrast til året før, hvor der var et overskud på 2,3 milliarder.

Turkish Airlines er dog stadig det flyselskab i verden, der flyver til flest lande. 117 forskellige lande er repræsenteret på selskabets rutenet. Et solidt forspring i forhold til Lufthansa, British Airways og Air France, der alle flyver til 78 lande.