Turkish Airlines forbyder stewardesser at bruge rød læbestift

turikish airlines stewardesseDet hastigt ekspanderende Star Alliance-medlem kritiseres for at bøje sig for konservative muslimer med forbuddet mod bestemte farver læbestift – selskabet stoppede for nylig servering af alkohol på indenrigsruter.

Selskabets stewardesser må nu ikke bruge læbestift i stærke farver som f.eks. kraftig rød eller lyserød. Den tyrkiske stat ejer 49% af Turkish Airlines, der forsvarer forbuddet med at ’en enkel og diskret make-up i pastelfarver er at foretrække for personale i serviceindustrien’.

Indenfor de seneste måneder har selskabet indstillet servering af alkohol på indenrigsruterne – og i februar var der forslag om nye uniformer til kabinepersonalet med bl.a. ankellange kjoler. Forslaget blev dog pillet af bordet efter kritik for at være for konservativt.

Men forbuddet mod bestemte farver læbestift har skabt voldsomt debat og kritik af regeringen for at islamisere Tyrkiet. Landet har i over ti år været ledet af det islamisk-orienterede Retfærdighedsparti.

Mange kvinder har for at protestere lagt billeder ind på sociale medier, hvor de har en skarp rød læbestift på, skriver den australske avis The Age.

“Dette forbud er da nærmest perverst, hvordan skal man ellers beskrive det,” siger Gursel Tekin, næstformand i det største oppositionsparti, CHP.