Turkish Airlines øger i Danmark

Istanbul Sabiha Gökçen lufthavn

Istanbuls næststørste lufthavn, Sabiha Gökcen rundede sidste år 27. mio. passagerer.

LUFTFART: Hhv. sidst i april og sidst i maj får Star Alliance-medlemmet sin anden rute til Stockholm og København, denne gang fra Istanbuls næststørste lufthavn. Turkish Airlines har også potentielle vækstplaner på det jyske marked.

Turkish Airlines flyver allerede tre gange om dagen mellem Istanbuls hovedlufthavn, Atatürk, og København – en af flyvningerne på hverdage er med en stor Airbus A330.
Fra hhv. 25. april og 30. maj starter Turkish Airlines nye ruter til såvel Stockholm som København fra Istanbuls næststørste lufthavn, Sabiha Gökcen. Den rundede sidste år 27. mio. passagerer.

”Vi har netop fået bekræftet den nye rute,” siger Mical Ambæk, der sidste måned blev Corporate Sales Manager hos Turkish Airlines i Danmark, til standby.dk – han har hidtil været ansvarlig for bl.a. marketing for det store flyselskab.

”Men det går rigtig godt for Turkish Airlines, og vi sætter nu yderligere fokus på virksomhedssalget med denne nyoprettede stilling, som der er kommet flere af på vores kontorer i bl.a. Europa,” siger Mical Ambæk og tilføjer:

”Sabiha Gökcen-lufthavnen er et ekstra alternativ i Istanbul. Fra Sabiha Gökcen kan man f.eks. komme videre med Turkish Airlines til en række af vores destinationer i Tyrkiet samt bl.a. Mellemøsten.”

Ifølge Pinar Ayvaz, chef for Turkish Airlines i Danmark, står flyselskabet måske foran yderligere ekspansion på det jyske marked i år.

I dag flyver selskabet dagligt fra Istanbuls hovedlufthavn til Billund Lufthavn og derfra til Aalborg og så retur til Istanbul – eller først til Aalborg, så til Billund og derefter hjem til Istanbul.

Men de nuværende signaler fra Turkish Airlines’ hovedkontor er, at selskabet i år vil gå over til at flyve direkte fra Istanbul til såvel Billund som Aalborg. Og dermed undgå flyvningerne mellem Billund og Aalborg.

Men denne ændring er endnu ikke bekræftet – og det vides derfor heller ikke, om den mulige ruteændring bliver f.eks. fem dage om ugen eller dagligt.

Fra København skal Turkish Airlines’ passagerer typisk videre med selskabet på tyrkisk indenrigs, til Mellemøsten og fjernøstlige destinationer som Bangkok og Malaysia samt Afrika.

Sabiha Gökcen, som lufthavnen på den asiatiske side af Istanbul er opkaldt efter, var Tyrkiets første første kvindelige kamppilot.

Den kommende rute fra Sabiha Gökcen-lufthavnen til København skal efter det oplyste flyves med Boeing 737-800 med 189 passagersæder. Ruten flyves i forvejen af det tyrkiske selskab Pegasus Airlines.

Istanbuls nuværende hovedlufthavn, Atatürk, ligger på den europæiske side af Istanbul og er opkaldt efter Mustafa Kemal Atatürk, grundlæggeren af det moderne Tyrkiet. Et af hans adoptivbørn var netop Sabiha Gökcen. Atatürk-lufthavnen i Istanbul havde sidste år over 50 mio. passagerer.

Også på den europæiske side af Istanbul er tyrkerne ved at bygge en ny hovedlufthavn, İstanbul New Airport, INA, den står til at åbne inden år 2018 med kapacitet til 150 mio. årlige passagerer.

Turkish Airlines er i øvrigt det flyselskab i verden med flest destinationer, tallet nærmer sig 300. Senest er sydafrikanske Durban samt Mauritius og Madagaskar i Det indiske Ocean kommet til. Og selskabets sidste nye passagertal fra januar til oktober sidste år, er 51,8 mio. mod 46,6 mio. i samme periode forrige år – en stigning på 12 pct.