Turkish Airlines øger på Aalborg og Billund

Turkish Airlines Airbus A330FLYSELSKABER: Star Alliance-medlemmet Turkish Airlines øger på Aalborg og Billund – og kommer dermed op på 127 ugentlige flyafgange i Norden. Uklart om udvidelsen på de to danske lufthavne kun gælder højsæsonen.

I Aalborg og Billund opjusterer Turkish Airlines fra fem til syv ugentlige fly til Istanbul. I praksis betyder det fire ugentlige afgange fra Aalborg samt tre fra Billund.

Turkish Airlines flyver til over 261 destinationer i hele verden, og satsningen i Norden indebærer en total øgning fra 108 til 127 flyafgange per uge.

”2014 var et rigtig godt år for Turkish Airlines og vi ser et stort udviklingspotentiale i Norden,” siger Gisle Dueland, Regional Marketing Manager for flyselskabet.

Turkish Airlines’ afgange fra Aalborg og Billund begyndte i juli 2012 med tre fly per uge og blev i april 2013 øget til fem. I 2014 voksede passagertallet for både Aalborg og Billund cirka 49 pct. – ruten flyves fra Istanbul til Aalborg, derfra ned til Billund og så retur til Istanbul.

Selskabet åbnede i 1933 og har i dag 262 fly, herunder cargofly, og ruter til foreløbig 261 destinationer, her af 43 indenrigs i Tyrkiet. Turkish Airlines havde sidste år ca. 55 mio. passagerer.