Turkish Airlines vokser i Jylland

?????????

FLYSELSKABER: Star Alliance-medlemmet øger i Europa – snart opdeles ruten fra Istanbul til Billund og Aalborg, så mellemlanding i Billund/Aalborg undgås, men i stedet bliver der hhv. syv og fem direkte flyvninger.

På mindst 27 destinationer i Europa, herunder Norden, indsætter Turkish Airlines fra dette års sommerfartplan øget kapacitet. Det fremgår af det opdaterede trafikprogram, der kom i går.

Det gælder også lufthavnene i Billund og Aalborg, som standby.dk kunne oplyse i sidste uge. Mens Turkish Airlines i dag har en daglig flyvning fra Istanbuls hovedlufthavn, Atatürk, til Billund, derfra til Aalborg (eller omvendt) og så retur til Istanbul, bliver det fra sommerprogrammet ændret.

Fremover vil Turkish Airlines have to direkte jyske ruter – fra Istanbul til såvel Billund som Aalborg, altså fremover uden flyvninger mellem Billund og Aalborg.

Opdateringen kunne give det indtryk, at der bliver fem ekstra ugentlige flyvninger fra sommerprogrammet til såvel Billund som Aalborg, men den udlægning er adm. direktør i Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen, ikke enig i. Han sagde i går til standby.dk: ”Ja, det står der i opdateringen. Men Turkish Airlines splitter Billund-Aalborg ruten op. Efter ændringen bliver det sådan, at de syv ugentlige rundture fra Istanbul til Billund og Aalborg bliver til syv ugentlige fly direkte til Billund og fem ugentlige direkte til Aalborg. Altså totalt 12 direkte fly til det jyske, i stedet for de nuværende syv. Vi er i Aalborg Lufthavn ikke utilfredse med at få skiftet syv rundture ud med fem ugentlige direkte fly til Istanbul. Det er et meget bedre produkt.”

Det var i går ikke muligt at få kommentar fra Turkish Airlines, mens Billund Lufthavns adm. direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, sagde til standby.dk, at han ikke havde hørt om den mulige forøgelse.

Kjeld Zacho Jørgensen sagde: ”Jeg forstår godt, at du læser mailen sådan. Det gør jeg også. Men det er bare ikke det, vi har hørt.”

Sidste uge skrev standby.dk, at Turkish Airlines sidst i maj får sin anden rute til København, denne gang fra Istanbuls næststørste lufthavn.

Turkish Airlines flyver allerede tre gange om dagen mellem Istanbuls hovedlufthavn, Atatürk, og København. Og sidst i maj starter Turkish Airlines ny daglig rute mellem Istanbuls næststørste lufthavn, Sabiha Gökcen, til København og Stockholm.

”Vi har netop fået bekræftet de nye ruter,” sagde Mical Ambæk, der sidste måned blev Corporate Sales Manager hos Turkish Airlines i Danmark til standby.dk og tilføjede: ”Sabiha Gökcen-lufthavnen er et ekstra alternativ i Istanbul. Fra Sabiha Gökcen kan man f.eks. komme videre med Turkish Airlines til en række af vores destinationer i Tyrkiet samt bl.a. Mellemøsten.”

Sabiha Gökcen, som lufthavnen på den asiatiske side af Istanbul er opkaldt efter, var Tyrkiets første kvindelige kamppilot.

Den kommende rute fra Sabiha Gökcen-lufthavnen til København skal efter det oplyste flyves med Boeing 737-800 med 189 passagersæder.

Istanbuls nuværende hovedlufthavn, Atatürk, ligger på den europæiske side af Istanbul og er opkaldt efter Kemal Atatürk, grundlægger af det moderne Tyrkiet. Et af hans adoptivbørn var netop Sabiha Gökcen.

Atatürk-lufthavnen i Istanbul havde sidste år over 50 mio. passagerer.

På den europæiske side af Istanbul bygger tyrkerne en ny hovedlufthavn, İstanbul New Airport, INA, den står til at åbne inden år 2018 med kapacitet til 150 mio. årlige passagerer.

Turkish Airlines er det flyselskab i verden med flest destinationer. Tallet nærmer sig 300. Det seneste passagertal, fra januar til oktober sidste år, er 51,8 mio. mod 46,6 mio. i samme periode forrige år – en stigning på 12 pct.

Ud over stigningerne på ruterne til Billund og Aalborg får Turkish Airlines fra sommerprogrammet også ekstra betjening af Helsinki, der går fra 18 til 19 ugentlige fly sammenlignet med sidste år. Det samme gør Oslo.