Kraftige haglbyger smadrede tidligere på ugen bilruder i Norditalien. Wikipedia-foto: Grandinata.

Tusindvis af danskere ramt af dårligt vejr i Italien

Italien er udfordret med dårligt vejr. Der har været voldsomme haglbyger i Norditalien og der er naturbrande i syd på Sicilien. Alarmcentralen SOS International har buskonvoj til Norditalien.

Mindst 1.800 danskere på bilferie i Norditalien skal ifølge alarmcentralen SOS International have hjælp til at komme hjem. Og det er kun bilister med forsikring hos et af de 11 nordiske forsikringsselskaber, der ejer SOS International med hovedkontor på Frederiksberg. Gouda Rejseforsikring henviser på sin hjemmeside ramte danske bilister i Norditalien til at kontakte SOS.

Dele af Norditalien blev tidligere på ugen ramt af voldsomt haglvejr med hagl på størrelse med tennisbolde. De smadrede blandt andet ruder i biler og autocampere.

På sin hjemmeside skriver SOS International torsdag formiddag, at man indsætter flere busser og danske assistancekøretøjer til berørte rejsende i Norditalien.

”Igen i dag kører busser fra Norditalien til Danmark. De første rejsende kørte i går fra Italien og ankommer til Danmark i dag. I går lykkedes det os at sætte seks busser ind, og i løbet ad aftenen/natten, har vi sikret yderligere fem langtursbusser, så vi nu er oppe på 11 i alt,” lyder meldingen fra SOS.

Skaffer assistancekøretøjer
Alarmcentralen skriver også, at ”nogle rejsende oplever udfordringer med, at deres ødelagte køretøj skal fjernes fra campingpladser eller andre steder, hvor deres ophold er slut. Vi arbejder på at skaffe assistancekøretøjer. Det samme gør assistancevirksomheder fra mange andre europæiske lande.”

Har man måtte efterlade sit køretøj på en parkeringsplads med betaling, refunderes rimelige udgifter til dette. Hvis ferien er slut, og man endnu ikke har hjemtransport, refunderes rimelige udgifter til overnatning, oplyses det.

Til TV 2 siger Jan Sigurdur Christensen, administrerende direktør i SOS International, at mellem 1.500-1.800 danskere skal hjælpes hjem fra Norditalien.

De mange danskere er spredt ud over et område ved Gardasøen og nærliggende byer. Fælles for dem er, at de har fået smadret biler og autocampere af de hagl, der faldt mandag aften, da et urovækkende uvejr brød løs over det populære turistområde, skriver TV 2.

Naturbrande på Sicilien
Middelhavets største ø, Sicilien, er ramt af naturbrande, skriver flere medier.

I sin rejsevejledning for Italien skriver Udenrigsministeriet blandt andet: ”Naturbrand omkring Palermo og Palermo Lufthavn. De italienske myndigheder melder om høj risiko for yderligere naturbrande på det meste af Sicilien. Hold dig opdateret om situationen, herunder om lufthavnen er åben, via medierne (for eksempel www.ansa.it/english), de lokale myndigheder, dit hotel, rejsebureau eller flyselskab.

Har du spørgsmål vedrørende din rejse eller indkvartering, skal de stilles til din rejsearrangør eller dit forsikringsselskab. Opholder du dig i de berørte områder og har behov for akut rådgivning, så kontakt Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter,” lyder det.

Det norske udenrigsministerium skriver på sin hjemmeside om situationen: ”Vi opfordrer til at følge de lokale myndigheders råd og anvisninger, samt være forberedt på at evakuering kan blive nødvendig med kort varsel.”

 

Relaterede artikler:

SOS International: Husk disse råd inden bilferien

Her er danskernes 22 største rejsefavoritter i udlandet

Udenrigsministeriet: Nye app-funktioner skal gavne danske turister