Tvivl om BA-Iberia fusion

British Airways var indstillet på en hurtig forretning da fusionen blev annonceret juli 2008, men siden er aktiekurserne styrtdykket, mens underskud på pensionsfronten og BAs udsigt til driftsunderskud har gjort Iberia mere værd end British Airways.

  

BA aktierne har mistet næsten 45% i værdi, mens Iberias aktier er steget 11%. Hertil skal så indregnes pundets kursfald i forhold til Euro’en og det har ført til, at Iberia i dag er 1,75 milliarder Euro værd, mens British Airways værdi er faldet til 1,57 milliarder pund. Omregnet til USD gør det Iberia 80 millioner dollar mere værd end BA.

  

Det er vanskeligt at sluge for British Airways, som for blot et halvt år siden regnede med at overtage 65% af et fusioneret flyselskab og med dagens kurser burde være tilfreds med en 50-50 fordeling.

  

Hertil kommer så, at Iberia efterlyser en kapitalisering af det efterslæb, der angiveligt finden i BAs pensionsaftaler med de ansatte. Iberia har hyret et uafhængigtselskab til at vurdere pensionsforholdenes betydning for BAs reelle værdi.

  

Skrevet af Flemming Juul