Tyrkiet vil fokusere mere på bæredygtighed. Det skal blandt andet tiltrække flere turister. Foto det tyrkiske kultur- og turismekontor i Stockholm.

Tyrkiet sætter fokus på bæredygtig turisme

Tyrkiet har underskrevet aftale med Global Sustainable Tourim Council. Nu vil den tyrkiske turistindustri fremskynde bestræbelser på at gøre landet til en bæredygtig destination.

Global Sustainable Tourism Council (GSTC) er ifølge en pressemeddelelse fra det tyrkiske kultur- og turismekontor i Norden verdens førende organisation for certificering af bæredygtig turisme. Den treårige aftale indeholder en tretrinsmetode med meget høje krav til bæredygtighed, oplyses det.

Det første trin involverer fastlæggelse af kriterierne for programmet og uddannelseskontrolorganerne for processen. Den første fase, som efter planen skal være færdig i 2030, vil blive idriftsat næste år; anden fase implementeres gradvist i 2025. I 2030 vil alle internationale standarder i henhold til planen og aftalen være opfyldt.

Efter at have afsluttet processen vil Tyrkiet også nå målene i Paris-aftalen, som Tyrkiet underskrev sidste år. Forventningen er, at bæredygtighedssamarbejdet med GSTC vil fremhæve landet som en stærk konkurrent på den internationale arena, står der i pressemeddelelsen.

Skal øge kendskabet til Tyrkiet som rejseland
Det tyrkiske kultur- og turismekontor i Norden, der ligger i Stockholm, hører under Tourism Promotion and Development Agency.

TGA arbejder for at sikre Tyrkiet som anerkendt varemærke for indenlandsk og international turisme. TGA fremmer aspekter af den tyrkiske arv og udfører kommunikations- og marketingaktiviteter for at øge turistindustriens andel i den nationale økonomi og forbedre oplevelsen for alle, der besøger Tyrkiet, hedder det.

TGA er ansvarlig for at udføre marketing- og kommunikationsaktiviteter, at markedsføre de nuværende turistattraktioner globalt og for at opdage, udvikle og stille turistressourcer til rådighed i henhold til strategierne og retningslinjerne fra Ministeriet for Kultur og Turisme, står der i pressemeddelelsen.

Relaterede artikler:

Danskerne vil helst til London og Spanien

Konkurrent om nyt rejsebureau: ”Der er plads til alle”

Vred charterarrangør forlader brancheforening