Tyrkisk fly forsøgt kapret

Et fly fra selskabet Turkish Airlines med kurs mod Skt. Petersborg i Rusland blev onsdag forsøgt kapret. Det oplyste CNN’s tyrkiske nyhedskanal.

 

Det var en usbekisk og alkoholpåvirket mand i halvtredserne, som prøvede at kapre det tyrkiske fly. Det skriver den tyrkiske avis Hürriyet på baggrund af et interview med Ternel Kotil, administrerende direktør for Turkish Airlines.

 

»Passageren sendte en besked til flyets kaptajn hvor der stod »luk mig ind eller jeg vil udløse den bombe jeg har,« siger Ternel Kotil.

 

Piloten nægtede dog at lukke usbekeren ind i cockpit, og kort efter blev han overmandet af passagererne, uden at der blev fundet hverken våben eller bombe.

 

»Vi fandt senere ud af, at passageren var fuld,« siger Ternel Kotil.

 

Flyet landede sikkert i Skt. Petersborg, og flykapreren blev straks anholdt ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax.

 

Flyet var lettet fra Tyrkiets sydlige middelhavsby Antalya og der var 164 passagerer og syv besætningmedlemmer ombord på flyet, ingen af dem tyrkere. De fleste opdagede ikke den tilspidsede situation, før de to timer efter landingen fik lov at gå fra borde.

 

Det er fjerde gang på tre år, at tyrkiske fly er kapret eller forsøgt kapret, sidste gang i august sidste år. Ingen af gangene har episoderne kostet menneskeliv. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen