Tyske turister vender tilbage til Danmark

2019/08/defaultmain.jpg2019/08/defaultmain.jpg dansk-turisme-800x533TURISME: Overnatningstallene for september bekræfter, at 2014 bliver et af de absolut bedste år for dansk turisme nogensinde, lyder det fra VisitDenmark. Der var i september 145.000 – 8 pct. – flere udenlandske overnatninger i Danmark end samme måned sidste år.

Væsentlig flere tyskere fandt i september vej til danske hoteller, sommerhuse, campingpladser og vandrerhjem – lige som alle Danmarks andre hovedmarkeder så vækst.

Det bekræfter de seneste overnatningstal, der viser fremgang i udenlandske overnatninger på 7,9 pct. i forhold til samme tid sidste år.

Fremgangen skyldes kraftig vækst i tyske overnatninger, der i september steg 6,4 pct. Men der var også vækst fra andre store markeder, som f.eks. Norge, Sverige, Holland, England og USA, noterer VisitDenmark.

“Vi har hele sommeren set tydelige tegn på, at 2014 bliver et fantastisk år for dansk turisme. Med overnatningstallene for september har vi nu bevis for, at vi er på vej mod et af de absolut flotteste år i dansk turismes historie. Tyskerne er tilbage, vi kan se fremgang på alle vigtige markeder, og Danmark har nu flere turister end før finanskrisen,” siger Lars Erik Jønsson, viceadm. direktør i VisitDenmark.

Lars Erik Jønsson påpeger, at de flotte sensommertal vidner om, at tyskerne generelt holder sommerferie senere på året end danskerne.

“Derfor er det vigtigt, at Danmark holder åbent længere hen på sæsonen. Både i forhold til restauranter, museer, campingpladser osv.,” siger Lars Erik Jønsson.

Tallene for danske overnatninger i Danmark er steget 2,7 pct. i forhold til september sidste år, hvilket svarer til 193.000 flere danske overnatninger i september 2014 end i september sidste år.