Tyskerne sender Danmark mod turismerekord

Dansk turisme er på vej mod det bedste år nogensinde, skriver erhvervsmediet Finans ifølge Ritzau. Væksten betyder meromsætning i milliardklassen, og er tæt på de 100 milliarder kroner om året.

Ifølge VisitDenmark ventes antallet af udenlandske overnatninger at stige med 3-5%, fortæller adm. direktør Jan Olsen. ”Dermed vil rekorden fra 1993, da der var 27 millioner udenlandske overnatninger, blive slået”, siger han til Finans.

Tyske turister strømmer til Danmark efter en række sløje år. ”Terror og uro i Tyrkiet og det nordlige Afrika har reduceret rejselysten til disse områder og det betyder, at turisterne søger mod Sydeuropa, hvilket presser priserne i vejret i Spanien og Frankrig”, siger Mads Schreiner, markedschef for VisitDenmark i Tyskland. ”Derfor rejser mange tyskere mod nord, når de skal på ferie”.

De tyske turister står for 60% af de udenlandske overnatninger og er helt afgørende for turismens udvikling, når de vender tilbage til Danmark.

Regeringen har bevilget ekstra 10 millioner kroner i 2016 og 2017 til at markedsføre kystturismen i udlandet og i 2016 bidrog turisterhvervet selv med yderligere 8,2 millioner kroner.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.