Tyskland ophæver 34 airberlin-codeshares

Airbus_A321-211,_Air_BerlinDe tyske luftfartsmyndigheder, Luftfahrt-Bundesamt (LBA), har nægtet at forlænge 34 codeshare ruter mellem Etihad Airways og den strategiske partner airberlin til vinterfartplanen.

airberlins CEO Wolfgang Prock-Schauer siger, at man er blevet orienteret fra Etihad om, at de 34 flyvninger ikke længere er godkendt. Der er tale om flyvninger, som opereres af airberlin med Etihads koder.

Etihad er airberlins største aktionær og ejer 29,21% af aktierne i oneworld partneren. Begge selskaber er forundrede over beslutningen, fordi codeshares er en vigtig del af deres samarbejde og der i dag er 60 codeshares mellem de to flyselskaber.

Der er intet oplyst om årsagen til, at de tyske myndigheder har ophævet 34 af de codeshares, der er i funktion. LBA gennemgår alle codeshares forud for de skiftende sommer- og vinterfartplaner og har seks gange gennem de seneste tre år godkendt samtlige de to selskabers codeshares.

Det er første gang LBA har truffet en sådan afgørelse med henblik på luftfartsaftaler mellem de store Mellemøst-selskaber og Tyskland.

airberlin vil appellere afgørelsen til højere myndigheder i luftfarten.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.