Uændrede flypriser – dyrere hoteller

rejse-lufthavn-fly-passagerer-e1396932106522”De globale priser på flybilletter ventes at blive uforandrede i 2016, mens hotelpriserne forventes at stige i takt med en stigende efterspørgsel, viser Carlson Wagonlit Travel’s (CWT’s) årlige prisprognose.

Dybere i prognosen findes ’6 Hot Spots’, hvor stor efterspørgsel får flypriserne til at stige i Indien, Kina, Colombia, Mexico, Singapore og Australien.

Rapporten, 2016 Global Travel Price Outlook, viser, at årsagen til, at flypriserne ikke stiger væsentligt (0,5%), er lave oliepriser, stigende udbud og stabil efterspørgsel. Specifikt for de danske tal, forventes en negativ prisudvikling (-1,5%) i 2016.

”Det skyldes, at Norden som helhed er præget af stor priskonkurrence. Mange ruter flyves i dag både af SAS, Norwegian og Finnair, der kæmper om de rejsendes gunst og dermed skaber en sand priskrig. Derudover er lavprisselskaber mere og mere konkurrencedygtige, også når det drejer sig om forretningsrejser”, siger Johan Wilson, ansvarlig for Carlson Wagonlit Travel i Norden.

Hotelpriserne stiger generelt på alle markeder. Dette gælder for Danmark (2,0%) og resten af Norden, hvor priserne stiger i 2016.