Uændret antal flypassagerer

flypassagerer-lufthavnAntallet af afrejsende passagerer fra danske lufthavne var næsten uændret i første kvartal 2015 i forhold til fjerde kvartal 2014.

Den nationale rutetrafik faldt med 1% i perioden, mens den internationale rutetrafik var næsten uændret. Charter- og taxitrafikken faldt med 1% i forhold til kvartalet før. Tallene er af Danmarks Statistik korrigeret for normale sæsonudsving.

I faktiske tal havde lufthavnene 3,2 millioner afrejsende passagerer i første kvartal. Det er en stigning på 2% sammenlignet med samme kvartal sidste år. Rutetrafikken steg med 3%, hvilket især skyldes 102.000 eller 4% flere passagerer i den internationale rutetrafik. Der var et fald på 22.000 eller 5% i antal passagerer med indenrigsfly. Chartertrafikken faldt samlet med 14.000 passagerer, svarende til et fald på 5% sammenlignet med første kvartal sidste år.

Københavns Lufthavn havde 2,7 millioner passagerer i første kvartal, hvilket er en stigning på 76.000 eller 3% i forhold til samme periode sidste år. Af de afrejsende passagerer fra offentlige danske lufthavne rejste 84% fra København. Antallet af passagerer var uændret i Billund Lufthavn, mens Aalborg og Aarhus Lufthavn havde henholdsvis 7 og 6% færre passagerer.

I de seneste 12 måneder havde de danske lufthavne 15,5 millioner passagerer. Det er 0,7 millioner. eller 5% flere end i det foregående år.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.