En førerløs Uber testkører i Las Vegas. PR-foto: Motional.

Uber tester førerløse robottaxier i Las Vegas

I fremtiden kan Uber-kunder i et stigende amerikanske byer opleve at blive afhentet og kørt til den ønskede adresse af en førerløs taxirobot. I første omgang testkøres med mennesker ved rattet.

Uber har netop indledt testkørsel af førerløse taxirobotter i samarbejde med det amerikanske teknologifirma Motional. I første omgang i Las Vegas, går det som man håber, udvides muligheden til andre amerikanske metropoler, for eksempel Los Angeles.

Det skriver avisen USA Today.

Taxirobotterne, der i første omgang kommer med to teknikere på fører- og det forreste passagersæde, er en IONIQ 5 model, som Motional har udviklet i samarbejde med den sydkoreanske bilfabrik Hyundai.

Når testkørslerne i Las Vegas er overstået – forhåbentlig til alles tilfredshed – har Uber og Motional planer om at bilerne i løbet af 2023 skal køre uden fører.

”Uber-brugere skal kunne opleve den normale Uber-service og pålidelighed som de i forvejen kender – med en tilføjelse af fremtiden,” siger Noah Zych, Ubers chef for autonom mobilitet, til USA Today. Uber har indgået en tiårig aftale med Motional – den startede med førerløse Uber-kørsler i Los Angeles tidligere i år; dog uden mennesker, men kun med madleverancer.

Allerede førerløs passagertransport i Las Vegas
Motional har nu indledt samarbejdet med Uber i Las Vegas. I forvejen har Motional samarbejde med en anden alternativ transportleverandør, Lyft. Også i Las Vegas.

Lyft har været på dette marked siden 2019, og har allerede passeret 100.000 kørsler med førerløse robottaxier, oplyses det.

Las Vegas er blevet valgt af Uber, fordi byen i Nevada årligt har over 40 millioner besøgende – dermed kan også Uber og Motional får hurtigt feedback fra store mængder af passagerer.

Robot-Uberen kan bestilles i Las Vegas via Ubers app.

 

Relaterede artikler:

Kendt turismeprofil kritiserer USA’s masseskyderier

“Hvis hackerne vil ind, kommer de ind”

Nyt kamerasystem giver Bakken præcise besøgstal