Uber vinder frem både i New York og København

0

new yorkMILEPÆL: Hyrevognskørslen i både New York og København samt mange andre storbyer er presset af Uber. I New York har 12.000 gule taxier måttet afgive millioner af kunder.

Uber blev i Danmark meldt til politiet for brud på taxiloven allerede i 2014, men endnu er der ikke sket noget. I følge Berlingske, fordi man afventer udfaldet af en spansk sag ved EU-Domstolen.

I mellemtiden får flere og flere passagerer direkte kontakt til chaufføren for en transportopgave. Taxibranchen i Danmark er oprørt og betragter Uber som uretfærdig konkurrence.

Det samme sker i 60 andre lande, hvor det californiske selskab vinder terræn. I New York har borgmester Bill Blasio forsøgt at komme sine gule taxier til hjælp ved at stoppe Uber, men af en eller anden grund, er det heller ikke lykkedes for ham.

Der er ca. 12.000 gule taxier på Manhattan, og de har ifølge en ny analyse mistet næsten fire mio. passagerer sidste år, mens Uber har vundet stort set det samme tal.

Nu har de gule taxier ellers lige rettet ind i New York og alle fået indrettet taxameter. I modsat fald er de ulovlige. Nu trues de så fra anden side.

Lidt firkantet sat op – og beregnet efter gældende kurser – er en taxa på Manhattan ca. halvt så dyr som i Danmark, hvor København, hvad det angår, ligger i top sammen med Oslo og Zürich om at have de dyreste hyrevognspriser i Europa.

Men Uber er overalt til helt andre priser. Landevejens lavprisselskab

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz