Ubrugelige optællinger af museumsgæster

Der er stor forskel på, hvad museerne indberetter som besøgstal. Dermed er det svært at sammenligne tallene, mener en række museer ifølge Politiken.

”Det giver ingen mening at lave statistik, hvis ikke alle tæller på samme måde. Og skal man gøre det objektivt, så må man tælle dem, der går ind og ser en udstilling”, siger økonomichef Carsten Skjøt på kunstmuseet Louisiana til Politiken.

Louisiana tæller kun besøgende, der indløser billet, men flere museer tæller alle, der bare går ind i bygningen. Dermed får de væsentligt højere besøgstal, som kan gøre det nemmere at finde sponsorer.

For to år siden ændrede kunstmuseet Aros i Aarhus optællingsmetoden, så alle, der går ind ad hoveddørene, tæller med i indberetningen til Danmarks Statistik. Tidligere indberettede man kun besøgende, der indløste billet eller deltog i arrangementer og undervisning. Ændringen fik besøgstallet til at stige med over 200.000 besøgende, og så kunne Aros vælte Louisiana af pinden som landets bedst besøgte museum.

Andre museer noterer fortsat kun hvor mange der indløser billet til deres udstillinger eller deltager i arrangementer og undervisning. Det gælder bl.a. Nationalmuseet, Louisiana og M/S Museet for Søfart i Helsingør.

”Hvis vi også medtæller håndværkere, folk der skal ind og ud for at ryge, eller lige skal købe en gave til svigermor, så kan vi jo ikke stå inde for de tal mere”, siger museumsdirektør Ulla Tofte fra M/S Museet for Søfart.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.