Udbud af DSB-strækninger udsat

dsb-ic4-togVenstre-regeringen og DSB har indgået en aftale om, at der tidligst kan sendes jernbanestrækninger i udbud i 2020 i stedet for snarest.

Da den tidligere SR-regering aftalte med DSB, at man ville frede et udbud af DSBs jernbanestrækninger i 10 år, sagde Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen, at hvis Venstre kom til magten, ville et udbud ske inden for et eller to år.

Men nu har Venstre-regeringen lavet en aftale med DSB om, at udbud af jernbanestrækninger ”tidligst kan ske med effekt fra køreplansskiftet i december 2020”. DSB skal ifølge Børsen til gengæld spare 300 millioner kroner om året fra 2016.

Det har skabt harme hos de øvrige blå partier og hos DSBs konkurrent Arriva, som har støttet et hurtigt udbud af trafikken på jernbanestrækningerne.

Rasmus Jarlov, der er trafikordfører hos De konservative, kalder det ’et løftebrud’, mens Villum Christensen fra Liberal Alliance fastslår, at ’Venstre gør lige det modsatte af, hvad de sagde’. Han havde set frem til et brud på DSBs monopol.

Det har ifølge business.dk ikke været muligt at få en kommentar fra transportminister Hans Christian Schmidt.