Udlændinge skal kunne købe sommerhuse i Danmark

1

sommerhus danmark ferieTURISME: Ifølge det nye regeringsgrundlag skal udlændige have mulighed for at købe sommerhuse i bestemte dele af Danmark. Brancheforening frygter tab af danske arbejdspladser, hvis forslaget bliver en realitet.

Der er delte meninger om udlændinge skal kunne købe sommerhuse i Danmark. Nu åbner det nye regeringsgrundlag for en forsøgsordning, der skal gøre det muligt for udlændige at investere i danske sommerhuse i udvalgte dele af Danmark.

Regeringen vil i første omgang bevare de regler, der allerede eksisterer på området, men den vil nu undersøge muligheden for at udvælge særlige områder, hvor udenlandske turister kan købe sommerhuse i Danmark.

I foråret advarede direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Lassen, mod at åbne for sommerhussalg til udlændinge.

”Vi vil miste millionvis af overnatninger i Danmark, og det vil kunne koste op mod 1.400 arbejdspladser, og det vil især ramme det sydvestjyske område på Rømø, Fanø, Blåvand, Vejers, Henne og området op langs Holmsland Klit, fordi det er der, tyskerne vil købe sommerhusene,” sagde han til JydskeVestkysten.

I foråret var der rekordmange sommerhuse til salg i Danmark. Dansk Byggeri foreslog dengang, at man skulle give udlændinge lov til at købe.

I dag skal man have fast bopæl i Danmark for at kunne købe sommerhus i Danmark.

Skriv en kommentar

1 Comment on "Udlændinge skal kunne købe sommerhuse i Danmark"

Notify of
avatar
Gitte Larsen
Gitte Larsen
Det er ikke helt saa sort og hvidt….. ******************* For både danskere og udlændinge, der ønsker at købe en fast ejendom i Danmark, gælder der et såkaldt bopælskrav. Bopælskravet indebærer, at man som udgangspunkt skal have enten fast bopæl i Danmark på købstidspunktet eller tidligere have haft fast bopæl i Danmark i sammenlagt 5 år. (Se dog undtagelsen for EU- og EØS-borgere nedenfor). Reglerne om bopælskrav gælder alle typer af ejendomme i Danmark. En tidligere bopælsperiode behøver ikke nødvendigvis at have været sammenhængende. Den kan f.eks. godt have været delt op i en bopælsperiode på 2 år og senere en… Read more »
wpDiscuz