Cirka hvert femte af Danmarks cirka 220.000 sommerhuse udlejes til turister. Tyske turister står for cirka to ud af tre lejemål. Arkivfoto: DanCenter.

Udlejer flere danske feriehuse end før coronakrisen

Årets første syv måneder gav rekordmange overnatninger i danske sommerhuse. Den positive tendens ser nu ud til at fortsætte ind i efteråret, lyder det fra en af landets største feriehusudlejere.

2022 har indtil videre været et ekstraordinært godt år for den danske feriehusbranche. Danmarks Statistik har registreret 13,2 millioner målbare, kommercielle overnatninger i årets første syv måneder – det højeste nogensinde.

Den positive tendens mærkes også hos en af landets største feriehusudlejere, DanCenter. Herfra siger administrerende direktør, Kim Holmsted, i en pressemeddelelse:

”Vi glæder os over en særdeles tilfredsstillende højsæson, hvor efterspørgslen lå på næsten samme niveau som sidste års rekord. Det skyldes blandt andet, at de udenlandske turister for alvor er tilbage i Danmark efter de to coronaår.

I år har særligt de tyske og norske gæster fundet tilbage til de danske feriehuse. De tyske bookinger steg i juni, juli og august i år 25 procent sammenlignet med samme periode sidste år, mens de norske bookinger var 40 procent over 2019-niveauet. Samtidig har mange danskere fortsat holdt ferie i et sommerhus trods muligheden for at rejse sydpå.”

Stigende efterspørgsel de kommende måneder
Ifølge DanCenter forventes de gode takter med udlejning af ferie- og sommerhuse at fortsætte ind i efteråret. Antallet af bookinger ligger over sidste års niveau, hvor ualmindeligt mange danskere afholdt efterårsferie i landets feriehuse, og sammenlignet med 2019 har vi oplevet en stigning på 48 procent, siger Kim Holmsted.

Ifølge den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik, er der til efteråret booket omkring 134.000 husuger i de danske feriehuse, hvoraf tyskerne står for 86 procent.

Cirka hvert femte af Danmarks anslåede 220.000 sommerhuse udlejes til turister. Her er tyskerne den absolut vigtigste målgruppe, i runde tal står vores sydlige naboer for cirka to ud af tre lejemål af sommerhuse i Danmark.

DanCenter, der er en del af et af verdens største udlejningsselskaber i blandt andet den europæiske feriehus-branche, indisk-ejede OYO Vacation Homes, udlejer omkring 8.000 feriehuse i Danmark. DanCenter er repræsenteret i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

 

Relaterede artikler:

Ny dansk udlejer fordobler antal unikke sommerhuse

Trods genåbning ferierer flere danskere i Danmark

Fastholder nye danske feriehusgæster