Udlicitering af flere togstrækninger

arrivaFlere togstrækninger skal i udbud, mener Venstre, som placerer ønsket højt på dagsordenen, når der skal forhandles ny trafikkontrakt mellem staten og DSB.

Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen: ”Vi vil have mere konkurrence. Det er afgørende for en bedre togdrift. Derfor vil vi udlicitere mere. Vi kan se fra andre lande samt Midt- og Vestjylland, at det virker”.

Arriva har siden 2003 drevet togdrift i Midt- og Vestjylland og det har fungeret godt, og Socialdemokratiet afviser ikke, at flere strækninger kan komme i udbud, siger transportordfører, Rasmus Prehn ifølge avisen.dk.

”Vi udelukker ikke noget, men det er klart, at DSBs intercity-net er bygget op, så man ikke bare kan udbyde en strækning som for eksempel København-Esbjerg. Vi er bestemt ikke modstandere af andre aktører. Vi har haft stor succes med Arriva, og man kan forestille sig områder, hvor udbud kan komme i spil”.

Kristian Pihl Lorentzen fortæller, at man har haft dialog i blå blok med stor enighed forud for forhandlingerne om trafikkontrakten.