Udsigt til pilotstrejke i SAS

sas piloterForhandlingerne i Sverige om pilotoverenskomst med SAS er brudt sammen, og de svenske piloter har derfor varslet strejke fra 21. maj. Strejken kan få effekt fra 28. maj

De norske piloters forhandlinger med SAS er ligeledes brudt sammen. Det skete torsdag, da parterne ikke kunne nå til enighed om en ny overenskomst.

Den svenske pilotforening SPF har svært ved at se, hvordan parterne kan finde fælles fodslag: ”Vi kan ikke se, at forhandlingerne fører til noget”, siger talsmand for SPFs SAS-afdeling, Peter Larsson, ifølge NTB.

Pressechef for SAS i Sverige, Malin Selander, siger, at flyselskabet overrasket over piloternes beslutning.

Hun håber, at dialogen mellem SAS og fagforeningen kan fortsætte og henviser til, at det er lykkedes for SAS at forhandle sig frem til en ny aftale med de danske piloter.

I Norge skal uenighederne nu forsøges at blive løst ved mægling: ”Vi kommer ikke længere ad forhandlingsvejen, så nu beder vi om mægling”, siger Rune Sundland, leder af NSF, der repræsenterer størstedelen af de norske SAS-piloter.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.