Udsigt til pilotstrejke i SAS

sas piloterForhandlingerne i Sverige om pilotoverenskomst med SAS er brudt sammen, og de svenske piloter har derfor varslet strejke fra 21. maj. Strejken kan få effekt fra 28. maj

De norske piloters forhandlinger med SAS er ligeledes brudt sammen. Det skete torsdag, da parterne ikke kunne nå til enighed om en ny overenskomst.

Den svenske pilotforening SPF har svært ved at se, hvordan parterne kan finde fælles fodslag: ”Vi kan ikke se, at forhandlingerne fører til noget”, siger talsmand for SPFs SAS-afdeling, Peter Larsson, ifølge NTB.

Pressechef for SAS i Sverige, Malin Selander, siger, at flyselskabet overrasket over piloternes beslutning.

Hun håber, at dialogen mellem SAS og fagforeningen kan fortsætte og henviser til, at det er lykkedes for SAS at forhandle sig frem til en ny aftale med de danske piloter.

I Norge skal uenighederne nu forsøges at blive løst ved mægling: ”Vi kommer ikke længere ad forhandlingsvejen, så nu beder vi om mægling”, siger Rune Sundland, leder af NSF, der repræsenterer størstedelen af de norske SAS-piloter.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.