Udvidelse på vej i Sønderborg Lufthavn

Politikerne i Sønderborg Kommune har sagt ‘ja’ til et samarbejde, der kan mangedoble Sønderborg Lufthavns kapacitet. Forretningsplan vil sende 343 millioner kroner på vingerne over otte år. 

Forretningsplanen er den anden af tre faser, før en stor udvidelse kan gå i gang. Hvis alt går, som man ønsker i Sønderborg, kan der sættes kryds ved den tredje fase til sommer, skriver TV Syd.

Man forventer at kunne starte lufthavnsudvidelsen i løbet af 2019 – en udvidelse som blandt andet betyder en ny og større terminal: ”Når der er 64 passagerer i den nuværende terminal, så er der fyldt. Vi vil gerne have mere trafik, og vi får endnu mere den kommende sommer, så derfor er vi presset på rammerne”, siger lufthavnschef Christian Berg til TV Syd.

Udvidelsen giver også mere plads til flyene, så man kan betjene flere fly på en gang. Faciliteterne i den snart 50 år gamle lufthavn kan ikke følge med.

”Der er kommet større flytyper til, og der er en anden flytrafik. Vi siger goddag til 50 charterflyvninger i 2018, flyvninger som vi aldrig har haft før, og kunder der efterspørger at starte og lande med større maskiner. Det kan vi simpelthen ikke lige nu”, siger Christian Berg.

”I år ender lufthavnens passagertal på omkring 70.000, men helt udrullet skal ambitionsniveauet være mellem 3-, 4- måske 500.000 passagerer. Det er det, vi dimensionerer efter”, siger lufthavnschefen.

Udvidelsen er delt op i to dele. Hvis anden fase skal blive til noget, skal passagertallet nå 300.000 inden 2022.

Sønderborg som charterlufthavn

Sønderborg rykker tættere på

Fast lavpris med Alsie Express

x

Læs Også

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.

London-lufthavn vil være endnu større

Londons tredjestørste lufthavn forventer inden for 10 år at øge sit passagertal med otte millioner. Stansted vil også tiltrække flere oversøiske ruter til blandt andet Kina og USA.