Udvidelse på vej i Sønderborg Lufthavn

Politikerne i Sønderborg Kommune har sagt ‘ja’ til et samarbejde, der kan mangedoble Sønderborg Lufthavns kapacitet. Forretningsplan vil sende 343 millioner kroner på vingerne over otte år. 

Forretningsplanen er den anden af tre faser, før en stor udvidelse kan gå i gang. Hvis alt går, som man ønsker i Sønderborg, kan der sættes kryds ved den tredje fase til sommer, skriver TV Syd.

Man forventer at kunne starte lufthavnsudvidelsen i løbet af 2019 – en udvidelse som blandt andet betyder en ny og større terminal: ”Når der er 64 passagerer i den nuværende terminal, så er der fyldt. Vi vil gerne have mere trafik, og vi får endnu mere den kommende sommer, så derfor er vi presset på rammerne”, siger lufthavnschef Christian Berg til TV Syd.

Udvidelsen giver også mere plads til flyene, så man kan betjene flere fly på en gang. Faciliteterne i den snart 50 år gamle lufthavn kan ikke følge med.

”Der er kommet større flytyper til, og der er en anden flytrafik. Vi siger goddag til 50 charterflyvninger i 2018, flyvninger som vi aldrig har haft før, og kunder der efterspørger at starte og lande med større maskiner. Det kan vi simpelthen ikke lige nu”, siger Christian Berg.

”I år ender lufthavnens passagertal på omkring 70.000, men helt udrullet skal ambitionsniveauet være mellem 3-, 4- måske 500.000 passagerer. Det er det, vi dimensionerer efter”, siger lufthavnschefen.

Udvidelsen er delt op i to dele. Hvis anden fase skal blive til noget, skal passagertallet nå 300.000 inden 2022.

Sønderborg som charterlufthavn

Sønderborg rykker tættere på

Fast lavpris med Alsie Express

x

Læs Også

Lufthansa Gruppen markerer international kvindedag

8. marts er Kvindernes Internationale Kampdag – i år fejrer Lufthansa Group det ved at sende seks fly med kun kvinder i besætningerne til Berlin. Lufthansa-flyvning til USA og Brussels Airlines-afgang til Afrika har også rene kvindebesætninger.

Flyselskab fortæller ansatte hvad de ikke bør sige

Australiens største flyselskab kritiseres for nye retningslinjer om en række ord dets personale skal undgå når de taler med passagerer. ”Dette er for meget politisk korrekthed,” siger tidligere premierminister.

Etihad afviser nyt udsalg blandt flyselskaber

Der er ingen planer om at sælge de 24 procent i Indiens næststørste flyselskab, siger Etihad Airways, der sidste år trak sig ud af ejerskabet af både airberlin og Alitalia.

Swiss klar med ny First Class Lounge

På mandag åbner Star Alliance-medlemmet sin nye lounge til passagerer på første klasse i Zürichs lufthavn – Swiss vil også hente ankommende First Class-passagerer ved flyet og i limousine køre dem til paskontrollen.

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.