Ivan Liptuga, direktør for National Tourism Organization of Ukraine.

Ukraine får opmærksomhed ved DTA 2022

Når Danish Travel Awards 2022 afvikles den 5. oktober i Cirkusbygningen i København, vil awardshowet have topchefen for Ukraines turistorganisation som virtuel gæst.

Efter Ruslands invasion af Ukraine den 24. februar i år er turismen af naturlige årsager gået i stå i det krigshærgede land. For 10 år siden var der et rekordstort antal på 23 millioner udenlandske ankomster til Ukraine, men siden Ruslands annektering af Krim i 2014 er det gået ned ad bakke, og før invasionen var det årlige besøgstal på omkring 10 millioner.

Arbejdet med udvikling af turismen i Ukraine har siden 2019 været lagt i hænderne på National Tourism Organization of Ukraine (NTOU), der ledes af Ivan Liptuga fra havnebyen Odesa ved Sortehavskysten, også kendt som “Sortehavets Perle”. Organisationen arbejder i Ukraines 24 regioner med netværkssamarbejder i turismesektoren, destinationsmarkedsføring, uddannelse, statstikker, analyser samt kvalitetsudvikling.

Ivan Liptuga er af Travelmedia Nordic blevet inviteret til at deltage i Danish Travel Awards 2022, men han er også blevet ramt af den ukrainske lovgivning, der forbyder våbenføre mænd i alderen 18 til 65 år at forlade landet, med mindre man har et humanitært formål.

Til gengæld vil Ivan Liptuga være med på en videoforbindelse fra Odesa, hvor Rasmus Tantholdt, der er en af de to værter ved prisuddelingen, blandt andet vil spørge ind til, hvilke udfordringer den ukrainske turistorganisation har oplevet siden invasionen.

Ingen plads til neutralitet
Ivan Liptuga fortæller på en telefon fra Odesa til Standby.dk, at situationen er relativt rolig i øjeblikket, da kamphandlingerne især foregår i den østlige del af landet.

Hans familie hjalp i begyndelsen af invasionen med at bespise ukrainske soldater, da Odesa var udsat for flere raketangreb fra de russiske styrker, og sidenhen har turistdirektøren gjort et stort arbejde for at gøre verden opmærksom på, hvilke konsekvenser de russiske aggressorers indtog i Ukraine har for landet.

“Der er ingen plads til neutralitet i dette, fordi dette er en krig mellem demokrati og autokrati, og sikkerheden i hele Europa og måske resten af ​​verden afhænger af den. Det er meget vigtigt, at denne kamp skal være et eksempel for andre stater, at vi nu kæmper for vores rettigheder,” lyder det fra Ivan Liptuga.

Ivan Liptuga og det modige ukrainske folk vil modtage en særlig Heroes Award ved Danish Travel Awards 2022, hvilket NTOU-direktøren er meget taknemmelig for.

“Vi takker alle for at vise deres interesse for, hvad der sker her i Ukraine, og vi er taknemmelig for støtten,” understreger Ivan Liptuga.

 

Relaterede artikler:

Nominering åben til DTA’s grønne specialpris

350 kandidater til Danish Travel Awards 2022

20 kategorier i Danish Travel Awards 2022