Underskud af lejebiler i ferien

Ifølge politiken.dk er årsagen slet og ret, at udlejningsselskaberne på grund af den økonomiske krise ikke længere har råd til at opretholde så store flåder af udlejningsbiler som tidligere.

Kasper Gjedsted, adm. direktør hos Sixt Danmark, siger, at man måske kan leje 100.000 biler ud i Malaga og Nice i sommermånederne, men hvad skal man stille op med dem resten af året? Det tilsvarende problem havde Sixt i juleferien i Danmark, hvor rub og stub var udlejet. Han mener flåderne sammenlagt er reduceret med ca. 20%.

I sommerferien ventes presset at blive størst i Barcelona, Malaga, Mallorca og Nice, men situationen kan også blive kritisk i forbindelse med påskeferien.

Ifølge FDMs tyske søsterklub ADAC var der sidste sommer 40.000 biler til rådighed på Mallorca, hvilket var 10% færre end året før, og ifølge FDM frygtes situationen at blive tilsvarende vanskelig til sommer. Til gengæld regner FDM Travel ikke med tilsvarende problemer i USA.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.