Underskud for easyJet

easyjetEuropas næststørste lavprisselskab havde et underskud på 24 millioner pund – 227 millioner kroner – i de seks måneder, der sluttede med marts, mod et overskud på syv millioner pund i tilsvarende periode året før.

easyJet er i et stærkt konkurrencepræget marked med stigende kapacitet og lavere brændstofpriser, som muliggør lavere billetpriser.

Selskabet tror fortsat på vækst og bebuder øget dividende på op til 50% af selskabets resultat efter skat, hvis generalforsamlingen godkender det.

Terroren i Paris i november og Bruxelles i marts ramte efterspørgslen, så selskabet måtte sænke billetpriserne for at modvirke trend’en. Også andre flyselskaber, som Ryanair, IAG, Lufthansa og Air France-KLM advarer om den effekt, terrorhandlingerne har på flytrafikken.

easyJets halvårsregnskab er også blevet ramt af aflyste flyvninger til Egyptens Sharm el-Sheikh og af flyvelederstrejkerne i Frankrig.

Nu kan selskabet til gengæls spore en stærk efterspørgsel på flyvningerne til feriedestinationerne i Spanien, Portugal, Italien og Grækenland.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.