Undgå overbehandling på populære rejsemål

Tyrkiet og Grækenland er blandt danskernes favoritrejsemål i sommerferien. Men det kan blive dyrt at benytte den forkerte klinik, hvis man bliver syg.

Terroristangreb har lagt stort pres på turist- og sundhedssektorerne i Tyrkiet. SOS International havde sidste sommer mere end 4.000 tilfælde, hvor skandinaver er blevet syge eller er kommet til skade i Tyrkiet. Desværre har SOS International været vidne til en række overbehandlinger i landet.

“Der er eksempler på, at hospitaler indlægger patienter i unødvendig lang tid eller arrangerer unødige opfølgningsbesøg”, siger Karin Tranberg, chef for medicinsk afdeling på SOS International.

Billedet er ikke meget bedre i Grækenland. Efter en nedgang i turismen, er landet igen et populært rejsemål. I 2016 konstaterede SOS International en vækst i skadetal på 16% i forhold til året før. I alt var der over 3.600 sager. Også i Grækenland oplever SOS International eksempler på overbehandling. “Vi ser desværre også – ud over overbehandlinger – også en stigning i overfakturering fra nogle græske klinikker”, siger Karin Tranberg.

De klinikker som alarmcentralen ikke kan anbefale er sortlistede i SOS Internationals database. Det betyder, at alarmcentralen ikke henviser patienter til dem.

“Hvis uheldet er ude, og man bliver syg i Tyrkiet eller Grækenland, skal man ringe til sin alarmcentral så hurtigt man kan or at få råd om, hvor man får den bedste behandling”, siger Karin Tranberg.