Undgå overbehandling på populære rejsemål

Tyrkiet og Grækenland er blandt danskernes favoritrejsemål i sommerferien. Men det kan blive dyrt at benytte den forkerte klinik, hvis man bliver syg.

Terroristangreb har lagt stort pres på turist- og sundhedssektorerne i Tyrkiet. SOS International havde sidste sommer mere end 4.000 tilfælde, hvor skandinaver er blevet syge eller er kommet til skade i Tyrkiet. Desværre har SOS International været vidne til en række overbehandlinger i landet.

“Der er eksempler på, at hospitaler indlægger patienter i unødvendig lang tid eller arrangerer unødige opfølgningsbesøg”, siger Karin Tranberg, chef for medicinsk afdeling på SOS International.

Billedet er ikke meget bedre i Grækenland. Efter en nedgang i turismen, er landet igen et populært rejsemål. I 2016 konstaterede SOS International en vækst i skadetal på 16% i forhold til året før. I alt var der over 3.600 sager. Også i Grækenland oplever SOS International eksempler på overbehandling. “Vi ser desværre også – ud over overbehandlinger – også en stigning i overfakturering fra nogle græske klinikker”, siger Karin Tranberg.

De klinikker som alarmcentralen ikke kan anbefale er sortlistede i SOS Internationals database. Det betyder, at alarmcentralen ikke henviser patienter til dem.

“Hvis uheldet er ude, og man bliver syg i Tyrkiet eller Grækenland, skal man ringe til sin alarmcentral så hurtigt man kan or at få råd om, hvor man får den bedste behandling”, siger Karin Tranberg.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.