UNESCO-ølkultur i Flandern

Den traditionsrige belgiske ølkultur er netop udnævnt som UNESCO verdenskulturarv. På regionens øl-museer og bryggerier kan man blive klogere på kulturen og traditionerne bag nogle af de mere end 2.000 belgiske øl.

Der er mere end 10 øl-museer og 150 bryggerier i Flandern – størstedelen med rundvisninger. Her kan øl-entusiaster komme tættere på landets ølkultur og prøvesmage kendte og mindre kendte øltyper.

Et af regionens øl-museer findes i Antwerpen. Her åbnede byens ældste bryggeri, De Koninck, sidste år et interaktivt øl-oplevelsescenter, hvor besøgende kan lære mere om bryggeriets historie. Udstillingen er fordelt over ni tematiserede rum og bruger moderne lyd- og videoteknik til at give gæsterne en lærerig oplevelse.

Mange af de øltyper, man i dag kan få over hele verden, har sin oprindelse i Belgien. Det gælder bl.a. de populære frugt- og champagne-øl samt typerne ”Dubbel”, ”Tripel” og ”Saison”. Nogle belgiske øltyper som fx lambic, gueuze og flamsk rød øl er endda umulige at brygge andre steder i verden, fordi de kræver særlige gærstammer og bakterier, der kun findes i Belgien.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.