Uro i Egypten lukker dansk Ryanair-rute til Gran Canaria

Bikinipige var i fredags med til åbningen af den nye Ryanair-rute fra Aarhus Lufthavn.

Bikinipige var med til åbningen af den nye Ryanair-rute fra Aarhus Lufthavn, som nu er lukket igen.

FLYSELSKABER: Få uger efter Ryanair åbnede ny rute fra Aarhus til Gran Canaria lukkes den i midten af januar – der kan ikke skaffes hotelværelser på Gran Canaria.

På grund af den nærmest totale nedlukning af urolige Egypten (sidste år rejste ca. 17.000 dansker i december til Det røde Hav), melder De kanariske Øer om udsolgt af hotelværelser. På europæisk plan kom hver måned flere hundrede tusinde gæster ikke til Egypten denne vinter.

Derfor har de europæiske turoperatører nærmest støvsuget De kanariske Øer for at få hotelværelser til alle Egypten-gæster.

”Med andre ord: rejser man på egen hånd til Gran Canaria, Tenerife m.m., er det nærmest umuligt at opdrive et hotelværelse. Så et godt råd er: Køb aldrig flybillet uden hotelværelse,” siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies. Han tilføjer:

”Ryanair åbnede for tre uger siden ny rute fra Århus til Gran Canaria. Ryanair annullerer ruten – sidste fly afgår 16. januar. Bl.a. som følge af sengesituationen på Gran Canaria.”

Charterbranchen forventer, at ca. 30.000 danskere rejser i og omkring jul og nytår. ”Der bliver mangel på julerejser i år. Det skyldes primært, at Egypten nærmest er lukket pga. af politisk uro. Sidste jul tilbragte ca. 5.000 danskere julen ved Det Røde Hav. Disse pladser er i år væk,” siger Torben Andersen.

90 pct. af de usolgte julerejser går til De Kanariske Øer.