USA-hæder til skandinaviske rejsebureauer

Prismodtager Jesper Ewald fra FDM travel, til venstre, lykønskes af Icelandairs salgschef i Danmark, Sigridur ’Sigga’ Sveinsdóttir, direktør for den danske Discover America-komite, Karin Gert Nielsen, og vicesalgschef hos Air France KLM og Delta Air Lines i Danmark, Jens Vestergaard.

TURISME: Et kendt dansk og svensk rejsebureau var blandt 61 turoperatører fra hele verden der fik særligt skulderklap ved starten af den igangværende kæmpestore Pow Wow-rejsefagmesse i USA.

(Washington D.C., standby.dk) Det største danske og det største svenske rejsebureau for rejser til USA, hhv. FDM travel og Swanson’s Travel, blev i weekenden hædret med prisen ’Chairman’s Circle Honors’.

Prisen uddeles af U.S. Travel Association, der bl.a. organiserer den årlige amerikanske fagmesse for rejsebranchen, International Pow Wow, samt af Brand USA, der markedsfører USA som rejsedestination på de foreløbig 40 største markeder på verdensplan.

61 turoperatører og rejsebureauer fra omkring 20 lande samt amerikanske incomingbureauer modtog Chairman’s Circle Honors ved fornem sammenkomst i lørdags. De fik prisen for at sende mange rejsende til USA, innovative markedsføringsprogrammer, hvor bredt deres rejseprodukter kommer ud i USA osv.

”Vi er selvfølgelig glade og stolte over at modtage prisen – og tilfredse med at se, at antallet af rejsende fra Danmark til USA ikke falder. FDM travel forventer i år som største danske rejsebureau for rejser til USA at sende 25.000 gæster af sted, en stigning på over 5.000 fra sidste år,” sagde FDM travels produktdirektør, Jesper Ewald, til standby.dk i forbindelse med de nordiske Discover America-komiteers årlige reception ved International Pow Wow.

Med over 350.000 danske ankomster sidste år fastholdt USA sin position som største oversøiske rejseland for danskerne.

Det var 5. år i træk at prisen Chairman’s Circle Honors blev uddelt ved starten af International Pow Wow. Fagmessen holdes i år for 49. gang med deltagelse af 6.300 leverandører, købere og pressefolk fra 70 lande.

Under de tre hektiske mødedage holder amerikanske leverandører til den internationale rejsebranche ca. 110.000 ’speeddating-møder’ med repræsentanter for de udenlandske rejsebureauer.

Sidste år havde USA’s 77,5 mio. ankomster fra udenlandske turister, forretningsrejsende, studerende osv.

Tale fra handelsminister

De tre mødedage begyndte i går, fortsætter i dag og slutter i morgen, onsdag.

Ved den store fælles frokost i går, mandag, i Walter E. Washington Convention Center var gæstetaleren USA’s 79-årige handelsminister, Wilbur Ross.

Han sendte hilsener fra præsident Trump til IPW-deltagerne og sagde bl.a., at han fra sine mange år som privat forretningsmand kender rejsebranchen rigtig godt – bl.a. rejste han i sine mest travle perioder op til 300.000 km om året.

Ministeren glædede sig over, at USA ifølge ham har ankomster af over 16 pct. af verdens internationale rejsende – og tilføjede, at efter national sikkerhed er intet vigtigere end at tiltrække f.eks. internationale besøgende, der er med til at skabe vækst i USA indenfor økonomien og dermed beskæftigelsen.

”USA’s regering og mit ministerium vil gerne hjælpe med at tiltrække flere internationale besøgende til USA. Landet skal være konkurrencedygtigt og sikkert – for uden sikkerhed er der ingen turisme. Så lad mig understrege, at USA er åben for turisme,” sagde handelsminister, Wilbur Ross.