USA koster kassen for rejseforsikringsselskab

TURISME: 19 pct. af Europæiske Rejseforsikrings skadeomkostninger var sidste år i USA, hvor kun 11,5 af skaderne skete. Efter ERV sænkede prisen på sin mest solgte forsikring op til 17 pct., steg salget 27 pct…

USA, Spanien, Tyrkiet, Thailand og Grækenland var sidste år de lande, hvor Europæiske Rejseforsikring, ERV, havde flest udgifter til skadeomkostninger, samlet 58 pct.

De andre lande på Top 10 var Østrig, Frankrig, Italien, Australien og Egypten. Samlet havde de 10 lande over 72 pct. af ERVs samlede udgifter sidste år ved skader, hvor de udgjorde lige over 68 pct. af det samlede antal skader, ERV dækkede for sine kunder.

Det viser opgørelse Europæiske Rejseforsikring har udarbejdet for standby.dk

”USA er stadig førende i forhold til, hvor i verden det er dyrest at blive syg eller komme til skade,” oplyser ERV.

Rejseforsikringsselskabets udgifter til skader i USA var sidste år 19,1 pct., selv om kun 11,5 pct. af skaderne for selskabets kunder skete i USA.

De tilsvarende tal for de øvrige fire største lande var Spanien med 14,2 pct. af skadeomkostningerne og 14,8 pct. af det totale af antal skader; Tyrkiet havde 10 pct. af omkostningerne og 14 pct. af antal skader, Thailand havde også 10 pct. af udgifterne og 6,5 af skaderne, mens Grækenland havde hhv. 4,9 pct. og 5,4 pct.

ERV har sænket pris på rejseforsikring

Europæiske Rejseforsikring sænkede ved årsskiftet priserne på sine mest solgte forsikringer – Rejseforsikring Basis – med 14-17 pct. Og det var åbenbart en god idé.

ERVs nordiske chef for marketing og kommunikation, Mark Bartram, siger til standby.dk, at ERV sidste måned øgede antallet af solgte Rejseforsikring Basis 27 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

”Vi har analyseret populariteten og fundet ud af, at den især skyldes overskueligheden og opbygningen i forsikringen. Sagt på en anden måde: Selv om det er svært at komme uden om juridiske forbehold skrevet med småt, tiltaler den simple forsikring vores kunder og forbrugerne,” siger Mark Bartram.

ERV siger, at man har gjort sin basisforsikring med bred appel målrettet mange – fra storfamilien til solorejsende med lange og korte rejser i og uden for Europa hele året – mere simpel og fraskåret overflødige tillægsydelser, som ikke er relevante i alle rejsesituationer.

Mange danskere kender ikke det blå kort

Europæiskes ERV har også kigget på ’solid afløser’ for det danske gule sygesikringsbevis, hvis dækning i udlandet blev politisk aflivet i 2014 og erstattet af det blå EU-sygesikringskort – det blå kort.

Gennem Userneeds har Europæiske ERV taget temperaturen på det blå EU-sygesikringskort blandt 1.005 danskere. Hver fjerde rejsende er ifølge ERV i tvivl om, hvordan de er dækket med det blå EU-sygesikringskort.

Især de 18-34 årige ved ikke, hvordan det blå kort dækker. Her svarer 41 pct. ’nej’ til, at de ved, hvordan det blå EU-sygesikringskort dækker uden for Danmark.

”Som rejseforsikringsselskab har vi længe haft en formodning om, at mange ikke kender det blå kort godt nok to år efter alle danskere, der rejser ud ad landet, skal have bestilt et fra Borgerservice. Vores kundecenter får ofte spørgsmål om det blå kort fra rådvilde rejsende,” siger Mark Bartram.

Europæiske ERV er ifølge egne oplysninger det største og ældste rejseforsikringsselskab i Danmark med over 90 års erfaring. Størstedelen af danske turister og rejsende tegner deres forsikring via Europæiske ERV.

Europæiske ERVs døgnbemandede alarmcentral samarbejder med ca. 40.000 hospitaler og 10.000 læger verden over. Alarmcentralen hjælper bl.a. med kontakt til hospitaler og læger, ambulancefly og flybilletter og udbetaling af penge på stedet.

Europæiske ERV er del af tyske ERV Group med over 40 mio. forsikringskunder.